image

Zomer activiteiten

Wat is er deze zomer in Helmond te doen?
image

Vanaf vrijdagmiddag 31 juli, vanaf 14.00 uur,  krijgen de eerste 200 kinderen die het Ommetje Helmond gaan lopen leuke cadeautjes en versnaperingen onderweg. Ze sluiten het ommetje af met een ritje in het reuzenrad.

Tijdens het  kleinschalige evenement Zomer Parkpret, van vrijdag 31 juli tot en met donderdag 13 augustus op de Havenweg, kunnen kinderen de nieuwe kinderroute van het centrum van Helmond ontdekken. De route, genaamd ‘Een ommetje Helmond’, neemt kinderen (tussen de 4 en 12 jaar) en begeleiders mee langs de karakteristieke plekjes van Helmond, leert ze over het verleden en zorgt voor interactie met de omgeving. Op de route staan meerdere kleurrijke illustraties en puzzels waarmee kinderen spelenderwijs de karakteristieke plekjes in Helmond ontdekken. Niet alleen voor de kinderen is de route leuk, ook voor de begeleiders is er genoeg te ontdekken. De eerste 200 kinderen die de route gaan ontdekken worden onderweg verrast met leuke cadeautjes of lekkere versnaperingen.

De start van de nieuwe kinderroute ligt bij de VVV op het Piet Blomplein bij de kubuswoning, gaat verder langs o.a. het kasteel; het kanaal en eindigt in het recent geopende Burgemeester Geukerspark. Als afsluiting van de route kunnen deze kinderen gratis een ritje maken in het reuzenrad. De route, de vouchers voor de cadeautjes en versnaperingen en een penning voor het reuzenrad zijn af te halen bij de VVV (tijdens openingstijden), zolang de voorraad strekt.

Zomer Parkpret is open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 13.00 tot 20.00u en op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 22.00u.

Lees meer
image

Smartphone & Borrel Arrangement

Ontdek Helmond door de lens van je smartphone! Met de huidige smartphone camera’s zijn prachtige en professionele beelden te creëren. Door deze 2 uur durende workshop word je gestimuleerd om nét even op een andere manier naar Helmond te kijken en leer je hoe je de beste foto’s kunt maken met je smartphone.

Get arrangement start bij VVV Helmond in de Bibliotheek. Hier ontvang je de stads- en kanaalwandeling en word je opgehaald door een professionele fotograaf. Aan de hand van de stadswandeling loop je langs de mooiste en bijzondere plekjes van Helmond. Je leert alle ins en outs over de camerafunctie op je smartphone. Je zult versteld staan van de mogelijkheden! De route eindigt bij Bobby’s bar. Onder het genot van een cocktail en borrelplankje kun je het resultaat nog eens rustig bekijken. Instaproof? Deel de foto’s gerust op social media!

Inhoud arrangement:

Stads- en kanaalwandeling boekje
Smartphone fotografie workshop van 2 uur, onder begeleiding van een professionele fotograaf, een cocktail en gezamenlijk borrelplankje bij Bobby’s Bar.

Reservering:

Inschrijven vanaf 1 persoon is mogelijk. Het arrangement gaat echter door met minimale deelname van twee personen. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen. Wanneer het niet doorgaat krijg je tijdig bericht van de VVV en wordt het geld volledig teruggestort. De kosten hiervan bedragen € 42.50 per persoon

Voorwaarden:
Je start op het afgesproken tijdstip bij de VVV in Helmond. Kom op tijd! Hier krijg je het routeboekje en vouchers. Het arrangement gaat door bij deelname van minimaal 2 personen. Je inschrijving kun je annuleren tot 1 week vooraf. Het inschrijfgeld wordt dan teruggestort. Daarna krijg je geen geld terug, je mag wel iemand anders in jouw plaats laten deelnemen. De workshop start altijd vanuit de VVV, Watermolenwal 11 in Helmond en duurt 2 uur. Het eindpunt is Bobby’s Bar.

Liever met je eigen groep op een andere dag?
Dat kan ook. Neem daarvoor contact op met VVV Helmond.

Boek nu