Helmond: stad van makers, aanpakkers en pioniers
Pionieren zit in het bloed van de Helmonder. Hard werken gaat hier hand in hand met innoveren. In het verleden bloeide in Helmond de textielindustrie en metaalindustrie, tegenwoordig zijn hier ook innoverende bedrijven in automotive en de foodtech gevestigd. De nieuwtjes beperken zich dus niet tot de Automotive Campus of Brandevoort. Helmond is een belangrijk onderdeel van de Brainportregio. De innovaties van vandaag en in de toekomst vergroten deze positie.

Helmonders zijn aanpakkers en makers en dat zie je overal terug, als je weet waar je moet kijken. Daarom vind je op deze pagina informatie over de ontwikkelingen die zich afspelen in bedrijvig Helmond. Daarnaast krijg je door filmpjes een kijkje in de keuken van talrijke iconische bedrijven uit de stad.

ELEO: ‘Met elektrificatie kunnen we écht een verschil maken’

De afgelopen maanden hebben we voor de reeks 'Made in Helmond' verschillende bedrijven bezocht op de Automotive Campus. En wat wás het interessant! Mooi te zien zien dat de gemene deler van deze bedrijven een duurzame toekomst is. Voor de laatste aflevering namen we een kijkje bij ELEO; een jong en zeer ambitieus bedrijf.

Elektrische motorfietsen, hoe ziet dat eruit?

De Automotive Campus; we kennen het allemaal. Maar wat wordt er precies ontwikkeld achter die slagbomen? Kun je er gewoon naar binnen lopen om eens een kijkje te nemen? Ja hoor, dat kan. En dat hebben we dus ook gedaan voor het tweede seizoen van Made in Helmond. In de vierde aflevering kun je ons bezoek aan Electric Motorbikes bekijken.

Een dag meelopen met InMotion

De Automotive Campus; we kennen het allemaal. Maar wat wordt er precies ontwikkeld achter die slagbomen? Kun je er gewoon naar binnen lopen om eens een kijkje te nemen? Ja hoor, dat kan. En dat hebben we dus ook gedaan voor het tweede seizoen van Made in Helmond. In de derde aflevering kun je ons bezoek aan InMotion bekijken.

Op bezoek bij Voitures Extravert

De Automotive Campus; we kennen het allemaal. Maar wat wordt er precies ontwikkeld achter die slagbomen? Kun je er gewoon naar binnen lopen om eens een kijkje te nemen? Ja hoor, dat kan. En dat hebben we dus ook gedaan voor het tweede seizoen van Made in Helmond. In de tweede aflevering kun je ons bezoek aan Voitures Extravert bekijken.

Dit gebeurt er achter de schermen bij DENS

De Automotive Campus; we kennen het allemaal. Maar wat wordt er precies ontwikkeld achter die slagbomen? Kun je er gewoon naar binnen lopen om eens een kijkje te nemen? Ja hoor, dat kan. En dat hebben we dus ook gedaan voor het tweede seizoen van Made in Helmond. In de eerste aflevering kun je ons bezoek aan DENS bekijken.

Een bijzonder bezoek aan Koninklijke Nedschroef in Helmond

Voor de videoreeks 'Made in Helmond' ging Helmond Marketing langs bij verschillende Helmondse maakbedrijven. Wat maken ze? Wat wordt er allemaal ontwikkeld en wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Wij mochten een kijkje komen nemen. Voor deze aflevering gingen we op bezoek bij Nedschroef. Kijk je mee?

Een dagje meelopen bij Buvo Castings

Wat houdt werken bij een aluminium hogedrukgieterij precies in? Wij mochten een dagje meelopen bij Buvo Castings in Helmond om het met eigen ogen te bekijken.

Wat wordt er gemaakt bij MTA Group?

Voor de videoreeks 'Made in Helmond' ging Helmond Marketing langs bij verschillende Helmondse maakbedrijven. Wat maken ze? Wat wordt er allemaal ontwikkeld en wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Wij mochten een kijkje komen nemen. Voor deze aflevering gingen we op bezoek bij de MTA Group. Kijk je mee?