Helmond: stad van makers, aanpakkers en pioniers
Pionieren zit in het bloed van de Helmonder. Hard werken gaat hier hand in hand met innoveren. In het verleden bloeide in Helmond de textielindustrie en metaalindustrie, tegenwoordig zijn hier ook innoverende bedrijven in automotive en de foodtech gevestigd. De nieuwtjes beperken zich dus niet tot de Automotive Campus of Brandevoort. Helmond is een belangrijk onderdeel van de Brainportregio. De innovaties van vandaag en in de toekomst vergroten deze positie.

Helmonders zijn aanpakkers en makers en dat zie je overal terug, als je weet waar je moet kijken. Daarom vind je op deze pagina informatie over de ontwikkelingen die zich afspelen in bedrijvig Helmond. Daarnaast krijg je door filmpjes een kijkje in de keuken van talrijke iconische bedrijven uit de stad.

Een dagje meelopen bij Buvo Castings

Wat houdt werken bij een aluminium hogedrukgieterij precies in? Wij mochten een dagje meelopen bij Buvo Castings in Helmond om het met eigen ogen te bekijken.

Wat wordt er gemaakt bij MTA Group?

Voor de videoreeks 'Made in Helmond' ging Helmond Marketing langs bij verschillende Helmondse maakbedrijven. Wat maken ze? Wat wordt er allemaal ontwikkeld en wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Wij mochten een kijkje komen nemen. Voor deze aflevering gingen we op bezoek bij de MTA Group. Kijk je mee?

We brachten een bezoekje aan Kuijpers

Voor de videoreeks 'Made in Helmond' ging Helmond Marketing langs bij verschillende Helmondse maakbedrijven. Wat maken ze? Wat wordt er allemaal ontwikkeld en wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Wij mochten een kijkje komen nemen. Voor deze aflevering gingen we op bezoek bij Kuijpers. Kijk je mee?

image

Bouw ‘wijk van de toekomst’ in Brandevoort is van start

Met het plaatsen van de eerste vier duurzame, modulaire woningen verwelkomen gemeente Helmond, Stichting Brainport Smart District (BSD) en ontwikkelaar mHome de eerste groep bewoners van de ‘wijk van de toekomst’. Wethouder Cathalijne Dortmans heette op vrijdag 11 maart de bewoners welkom. Dat was meteen de start van de bouw van het nieuwe gedeelte van Brandevoort dat BSD ontwikkelt.

Een kijkje in de keuken van Verbi

Voor de videoreeks 'Made in Helmond' ging Helmond Marketing langs bij verschillende Helmondse maakbedrijven. Wat maken ze? Wat wordt er allemaal ontwikkeld en wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Wij mochten een kijkje komen nemen. Voor deze aflevering gingen we op bezoek bij Verbi. Kijk je mee?

Wat gebeurt er achter de schermen van ALUMERO?

Voor de videoreeks 'Made in Helmond' ging Helmond Marketing langs bij verschillende Helmondse maakbedrijven. Wat maken ze? Wat wordt er allemaal ontwikkeld en wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Wij mochten een kijkje komen nemen. Voor deze aflevering gingen we op bezoek bij ALUMERO. Kijk je mee?