image

Het verhaal van Helmond

Industrie en ondernemerschap zijn twee belangrijke kenmerken voor Helmond. Aanpakken en innoveren zijn tot op de dag van vandaag de motoren achter de bedrijvigheid in de stad.
image

Bedrijvigheid & Industrie

Industrie en ondernemerschap zijn twee belangrijke kenmerken voor Helmond. Aanpakken en innoveren zijn tot op de dag van vandaag de motoren achter de bedrijvigheid in de stad.

Bedrijvigheid met wortels in de industrie van weleer, maar met telkens nieuwe antwoorden op de uitdagingen van de toekomst. Helmond is daarmee een belangrijke speler binnen de toptechnologieregio Brainport, een positie die Helmond de komende jaren verder wil verstevigen en uitbouwen.

Mede door vooruitstrevende stedenbouw en aansprekende architectuur is het inwoneraantal van Helmond de afgelopen decennia flink gegroeid. Met ruim 90.000 inwoners is Helmond nu de vijfde stad van Brabant en de tweede stad van Brainport. Tegelijkertijd is Helmond centrumstad voor de Peelregio. Helmond wil zijn centrumfunctie nog verder versterken, door te investeren in het stadshart als huiskamer van de Peel.

Lees meer
image

Middeleeuwse oorsprong

Het markante kasteel uit 1325 in het hart van de stad herinnert aan de middeleeuwse oorsprong van Helmond.

De aanleg, in de 19e eeuw, van de Zuid-Willemsvaart en de spoorlijn brachten de stad in een industriële stroomversnelling. Dit industriële verleden is op tal van plaatsen in de stad nog duidelijk zichtbaar, vooral langs ‘De Knaal’, dat dwars door de stad stroomt. Het geeft de stad een eigenzinnige en robuuste sfeer.

De Helmonder heeft een goed gevoel voor humor en een groot relativeringsvermogen. Hij spreekt een -zelfs voor Brabanders- uniek dialect. De Helmonder is praktisch en weet van aanpakken. Hij is rechtdoorzee en wars van opsmuk. Hij is hartelijk en gastvrij. En trots op zijn stad. Op alles wat de stad te bieden heeft en op de vele (innovatieve) ontwikkelingen die in zijn stad plaatsvinden.

Lees hier onze merkstrategie