ELEO: ‘Met elektrificatie kunnen we écht een verschil maken’

De afgelopen maanden hebben we voor de reeks 'Made in Helmond' verschillende bedrijven bezocht op de Automotive Campus. En wat wás het interessant! Mooi te zien zien dat de gemene deler van deze bedrijven een duurzame toekomst is. Voor de laatste aflevering namen we een kijkje bij ELEO; een jong en zeer ambitieus bedrijf.

Elektrische auto’s zijn inmiddels wel bekend in het straatbeeld. Waar vaak niet aan gedacht wordt, is dat andere machines en voertuigen – met name in de bouw – zeer milieuvervuilend zijn; ze stoten vaak nog CO2 uit. Denk aan graafmachines, tractoren en shovels. Ook deze voertuigen en machines gaan steeds meer over op elektrisch. Nog niet in groten getale, maar het zijn er steeds meer. Dat moet ook wel want volgens de Europese richtlijnen worden veel gebieden beschermd, om de biodiversiteit te behouden. Een bouwproject in de buurt van zo’n gebied mag geen stikstof uitstoten. En dat is niet mogelijk met een machine die op diesel rijdt. Resultaat is dat fabrikanten wel over móeten gaan op elektrische machines.

Jeroen Bleker, Bram van Diggelen en Bas Verkaik startten ELEO; een bedrijf met de focus op modulaire batterijpakketten. Deze pakketten zijn namelijk de toekomst, aangezien ze het belangrijkste onderdeel vormen van elektrische voertuigen en machines.


Alle berichten