Studenten van Helicon runnen eigen circulaire onderneming

Zes studenten Voeding en Welzijn van het Helicon MBO in Helmond, Sanne Coolen, Maud Van Eert, Romy Manders, Sanne van Rijn, Noah Sevens en Sander Konings zijn na de zomervakantie begonnen met hun stage die nu uitmondt in een eigen circulaire Foodonderneming tijdens de Dutch Design Week 2019

Via FoodStarter Helmond lopen zij stage bij Duurzame Kost op Strijp-S. Daar wordt op duurzame wijze groente, fruit en vis wordt geproduceerd. De groenten, fruit en vis worden geteeld zonder bestrijdingsmiddelen, kunstmatige meststoffen en medicatie. Urban Djuuze Voor Duurzame Kost zijn de Helmondse studenten bezig geweest met het ontwikkelen en produceren van een 100% gezonde smoothie Urban DjuuZe uit de reststromen van Duurzame Kost. Dit sapje, gemaakt van sla, munt en basilicum en appels uit de Philips fruittuin, wordt tijdens de Dutch Design Week gelanceerd. Dit doen de studenten in een door hen zelf gerunde pop-up salad bar. In samenwerking met een Italiaanse chef zijn met de sla van Duurzame Kost salades ontwikkeld die naast Urban Djuuze worden verkocht.

Sanne, Maud, Romy, Sanne, Noah en Sander openen op zaterdag 19 oktober hun pop-up salad bar en zullen tot en met zondag 27 oktober tijdens de Dutch Design Week 2019 hun eigen onderneming draaien. Iedereen is van harte uitgenodigd om tussen 11:00 en 18:00 te komen proeven!



Alle berichten