Bedrijf van de maand juni – SPIKE Technologies

SPIKE Technologies is een startup die ontstaan is vanuit de een project aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Daarbij ontwikkelde zij een elektrische motor waarmee ze in 80 dagen rond de wereld zijn gereisd. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg was, is eigenaar Bas Verkaik onlangs ook genomineerd voor “25 most promising entrepreneurs under 25 y/o”. Vorige week heeft SPIKE zich gevestigd aan de Automotive Campus in Helmond. Wij verwelkomen ze in door ze te benoemen tot bedrijf van de maand. Genoeg redenen om met de oprichter Bas Verkaik in gesprek te gaan!

  1. Wat is uw naam en wat is de naam van uw bedrijf? 

Mijn naam is Bas Verkaik en mijn bedrijf heet SPIKE Technologies.

2. Wat is de oorsprong/reden van uw bedrijfsvestiging in Helmond? 

Doordat we zijn ontstaan vanuit een project op de TU Eindhoven, waren we tot voor kort waren we gevestigd op de universiteitscampus, waar we in het gebouw van TU/e innovation Space een mooie plek hadden om van start te gaan. Inmiddels is ons team echter flink gegroeid en zochten we een productieruimte, waardoor we op zoek waren naar een nieuwe plek. De Automotive Campus in Helmond is voor ons de perfecte plek om deze groei te faciliteren, door de internationale uitstraling, en aanwezigheid van (potentiële) partners en klanten.

3. Wat doet uw bedrijf precies en waar bent u actief (landelijk of internationaal)?

Met SPIKE ontwikkelen en produceren wij batterijpakketten en aandrijfsystemen voor een breed scala aan elektrische voertuigen. Zo hebben we onlangs een elektrische motorfiets en buggy gerealiseerd. Ons bedrijf is ontstaan vanuit een project van de TU Eindhoven, waarin we een elektrische motor ontwikkelden waarmee we in 80 dagen rond de wereld zijn gereisd.

4. Hoe lang is uw bedrijf al actief in Helmond?

Een week!

5. Wat maakt dat Helmond trots op u/uw bedrijf mag zijn?

Wij ontwikkelen batterijen die het beste uit elektrische voertuigen halen, waardoor we ervoor willen zorgen dat de transitie naar elektrisch vervoer sneller én beter gebeurd.

6. Wat vindt u het meest bijzondere aan Helmond? 

In deze week hebben we daar natuurlijk nog niet een goed beeld van gekregen, maar ik vind de Automotive Campus een hele mooie en bruisende plek die de komende jaren alleen maar aantrekkelijker wordt.

7. Waar mag de stad Helmond volgens u trots op zijn?
Op de vele innovatieve bedrijven die de stad huisvest.

8. Uw advies aan de stad?
Blijf investeringen in het faciliteren van innovatie en het internationaal op de kaart zetten van het innovatieve karakter van de stad.Alle berichten