Nieuw routeboekje: gedichtenwandeling!

Ga mee op ontdekking door het centrum van Helmond 

In een mooie wandelroute langs monumentale en industriële panden loopt de nieuwste wandelroute van Helmond: de gedichtenwandeling. Laat je verrassen door gedichten en dichtregels die in de stad te vinden zijn. Sommige zijn groot en opvallend en andere zijn echt verborgen schatten.  

Feestelijke opening 

Op vrijdag 30 juli om 12.00u opent Wim Daniels de gedichtenwandeling in de bibliotheek bij de ingang aan het Piet Blomplein in Helmond. Je bent van harte welkom om dit moment bij te wonen. Om de lancering te vieren ontvang je op 30 t/m 6 augustus bij aankoop van een boekje met de complete gedichten wandeling een setje met gratis coupons (OP=OP). Deze gratis coupons kun je inleveren bij de lokale ondernemers. Geniet bijvoorbeeld van iets lekkers voor bij de koffie of een gratis tosti! 

 

Talige ontdekkingsreis 

Kom mee en ontdek in jouw eigen tempo de poëzie en architectuur die Helmond te bieden heeft. De gedichten duiken overal op: op gevels, de houten bankjes die je passeert of op deuren.  

De wandeling begint op het raam naast de ingang van Lees- en Lunch café De Bieb, vervolgens ga je via de kubuswoningen naar het knusse Ketsegängske. Vergeet de vele bankjes onderweg niet goed te bekijken; op de meeste bankjes in het centrum zijn gedichtjes te vinden. Zo vind je op de Koninginnewal  gedichten die door kinderen zijn gemaakt. Je wandelt door het Lambertushof waar je naast de gedichten ook bij de ateliers binnen kunt kijken. Misschien is er wel een kunstenaar aan het werk! Je vervolgt je route via Hotel St Lambert waar het tijd is voor een pauze voordat je weer verder loopt naar het naar het Kasteel. Vervolgens passeer je het nieuwe onderkomen van het EDAH-museum en het Orgelmuseum: Loods 20. De mural van Bud Hoiting versiert de volledige gevel en schetst een dag uit het leven in de jaren 30/40 van de vorige eeuw. De gedichtenwandeling loopt verder via de Cacaofabriek naar het Speelhuis. Kun je het gedicht hier vinden? Je loopt langs prachtige gevels op de Steenweg richting Brasserie Rubenshof naar de Oude Aa met de Ganzeveer. Dan nader je het einde van de wandeling bij het Burgemeester Geukerspark.  

Ga gerust nog eens de stad in om een bezoek te brengen bij onze ondernemers, ze ontvangen je graag!

De gedichtenwandeling is vanaf 30 juli verkrijgbaar voor €2,50 bij VVV Helmond aan de Watermolenwal 11.

 Alle berichten