Moeder van het jaar 2018

Waar heb ik dit toch allemaal aan te danken?

Terwijl de klanken van het carillon van de Lambertuskerk over het Helmondse centrum neerdaalden, werd er op de kiosk op de Markt al vroeg in de ochtend hard gewerkt voor de verkiezing “Moeder van het jaar 2018”. Op het podium werden de mooie bossen bloemen en rode rozen klaargezet voor de genomineerden van de “Moeder van het jaar 2018” verkiezing.

De jury had er een harde dobber aan; een keuze maken uit de voorgedragen moeders, dochters, schoonmoeders en oma’s. De emotionele, liefdevolle, humoristische en hartverwarmende verhalen maakten het voor de jury erg moeilijk om de “Moeder van het jaar 2018” te kiezen. Uiteindelijk zijn er tien moeders genomineerd en, de aanwezige genomineerden, zijn in het zonnetje gezet op de kiosk op de Markt en kregen allemaal een goed gevulde goodiebag en grote bos bloemen mee naar huis. Tijdens de persoonlijke verhalen van de familie van de genomineerde moeders liepen de spanningen hoog op en vloeiden de tranen rijkelijk van blijdschap en emotie. Eigenlijk verdienden al deze moeders deze titel, maar er kan er maar één de winnaar zijn…. De titel werd dit jaar uitgereikt aan Mien van den Broek. Mien van den Broek is 83 jaar. Op 43 jarige leeftijd was ze al weduwe en de zorg voor haar kinderen heeft zij liefdevol alleen voortgezet. Mien heeft zich meer dan 50 jaar ingezet als vrijwilligster voor de kinderen van de speeltuin Leonardus. Daar was ze leidster van de hobbyclub en de wandelclub. Ook heeft Mien zich jarenlang ingezet met het organiseren van busreisjes, zomerkampen en nog veel meer activiteiten.

De verraste Mien werd uitgenodigd om met haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen  een rondrit te maken door het centrum, waar ruim 40 ondernemers prachtige cadeaus persoonlijk aan Mien overhandigden. Onder de muzikale begeleiding van Papa Dré en een heerlijk zonnetje werden er rode rozen uitgedeeld aan de moeders in het centrum en werd het onverwachts een feestelijke dag voor Mien. “Waar heb ik het toch allemaal aan te danken?” aldus de enigszins aangeslagen Mien.

Moeder van het jaar 2018. Bron foto: KVG Photos

Moeder van het jaar 2018. Bron foto: KVG Photos

Deze actie werd mede mogelijk gemaakt door ondernemers in Helmond centrum, vrijwilligers Helmond Marketing en Helmond Marketing Centrummanagement.Alle berichten