Bedrijf van de maand – Mevi Group

Mevi Group is een hightech machine- en systeembouwer met als specialisatie fijnmechanische en mechatronische techniek. Onlangs viel Mevi in de prijzen tijdens de Dutch Industrial Suppliers & Customer Award (DISCA). Zij mochten de prijs in de categorie ‘beste logistiek’ in ontvangst nemen. Genoeg reden om Koen In ’t Ven van Mevi Group het hemd van het lijf te vragen.

Wat is uw naam en wat is de naam van uw bedrijf?

Mijn naam Koen In ’t Ven van Mevi Group.

© Mevi Group

© Mevi Group

Wat is de oorsprong/reden van uw bedrijfsvestiging in Helmond?

Op 1 oktober 1967 is Mevi opgericht door Wies Colen. In een klein halletje in Mierlo-Hout opende hij zijn fabriek: Mevi.
“We produceerden spantangetjes voor draai- en freesbanken van het Amerikaanse bedrijf Bendix. Daarna volgden machineonderdelen voor opdrachtgevers als Philips, Océ en Vlisco.”

Het bedrijf groeit vervolgens gestaag. “Na de introductie van computergestuurde machines ging het hard. Dat bracht een ware revolutie in onze branche tot stand.” In 1988 verhuist het bedrijf naar de huidige locatie in Helmond.

Om de groeiende markt nog beter te kunnen bedienen, worden in de jaren negentig ook vestigingen geopend in Tsjechië (Zlín) en België (Overpelt). Ook de diensten worden uitgebreid en het bedrijf slaagt erin toegevoegde waarde te leveren in de complete supply chain. Binnen engineering, productie en machinebouw.

© Mevi Group

© Mevi Group

Wat doet uw bedrijf precies en waar bent u actief (landelijk of internationaal)?
Wij geloven dat de ultieme samenwerking tussen mens, machine en kennis de technologie van vandaag en morgen mogelijk maakt. We bedenken, ontwikkelen en produceren parts, modules en machines. Zo beheren we al meer dan 50 jaar de volledige keten. Hierdoor zijn we in staat om complexe opdrachten – van het eerste concept tot aan de uiteindelijke implementatie – te realiseren. Of een deel daarvan. Wij verbinden het proces naadloos aan elkaar en de klant stapt in waar hij wilt. Hoe complex een project ook is: wij lossen het op.

De gouden combinatie tussen mensen, machines en kennis maakt ons uniek. Met 125 vakmensen op 4 locaties in binnen- en buitenland kunnen we elke uitdaging aan. Dit maakt ons groot genoeg om te investeren in de nieuwste technologieën, materialen en een state-of-the-art machinepark. Maar tegelijkertijd compact genoeg om snel en flexibel te schakelen. Zo houden we elkaar en de klant scherp.

Bij ons is geen dag hetzelfde. We zijn niet voor niets gespecialiseerd in laag volume, hoog complex. Dagelijks ontwikkelen en produceren we onderdelen voor en van de laatste innovaties. Van parts die bijna niet met het blote oog te zien zijn, tot meterslange productielijnen. Dit mogen wij doen voor veel toonaangevende klanten wereldwijd.

Wat maakt dat Helmond trots op u/uw bedrijf mag zijn?
Recentelijk zijn wij uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2019 van Nederland in de categorie Best Logistics. Een prestatie om trots op te zijn aangezien het een landelijke prijs is en de concurrentie bestaat uit alle toonaangevende technische toeleveranciers. En de reden waarom we gewonnen hebben past bij Helmond. Doen wat je zegt en wat je zegt gewoon doen. Direct en open. Dat is toch schitterend!

Wat vindt u het meest bijzondere aan Helmond?
De diversiteit, het directe, het no-nonsense gaan waar je voor staat.
Ik ben “import”, geen geboren en getogen Helmonder, maar inmiddels wel inwoner en dit voelt echt als thuis. Helmond heeft zeer veel te bieden. Meer dan wat menigeen van buiten én binnen de gemeente ziet. Groen, historische waarde, mooie bedrijven, cultuur, schitterende horeca.

© Mevi Group

© Mevi Group

Waar mag de stad Helmond volgens u trots op zijn?
Het eigen karakter en de ontwikkeling. De ontwikkeling die de stad heeft doorgemaakt en nog steeds maakt. Van het centrum met alle activiteiten tot de wijken eromheen met de individuele karakters.

Uw advies aan de stad?
Blijf doen wat je doet. Ik denk dat de richting die de stad ingezet heeft een goede is. Investeer in het sociale, investeer in de bedrijven en ondernemers. Die investering levert altijd rendement.Alle berichten