Interview: Nina en Laura zamelen geld in voor medewerkers van het Elkerliek Ziekenhuis

Nina en Laura zijn samen een inzamelingsactie gestart voor medewerkers van het Elkerliek Ziekenhuis. Met het geld dat ze hiermee ophalen willen ze dinerbonnen geven aan alle medewerkers van het ziekenhuis. Wij hebben contact opgenomen met de twee initiatiefnemers om het hier over te hebben. Lees het volledig interview hieronder.

Nina en Laura, jullie hebben samen het initiatief genomen om geld in te zamelen voor medewerkers van het Elkerliek ziekenhuis. Waar kwam dit idee vandaan?

We zijn op het idee gekomen om deze actie te starten door de actie “Hart onder de riem voor de helden van Bernhoven ziekenhuis”. Bernhoven is het ziekenhuis in Uden en daarvoor hadden Suze en Liza deze actie gestart. Dit sprak ons zo erg aan, dat we dachten dat we dit ook voor het Elkerliek en de horeca in Helmond en omgeving konden starten. Natuurlijk hebben we Suze en Liza via een berichtje bedankt voor de inspiratie. Daarnaast kennen we mensen die werkzaam zijn in de horeca en in het Elkerliek. De verhalen die je van hen hoort zijn niet mis!

Wij zijn allemaal ontzettend trots op het werk van alle helden uit de cruciale beroepsgroepen. Waarom hebben jullie expliciet de ziekenhuismedewerkers uitgekozen?

Het is zeker zo dat er door meerdere beroepsgroepen hard wordt gewerkt, maar we moeten ergens beginnen. Daarbij zijn wij ons zeer bewust van het werk dat de medewerkers van het Elkerliek aan het verzetten zijn. Zij zien het verdriet en pijn van mensen die sterven zonder naasten om zich heen. Ze moeten iedere dag keuzes maken die ze normaal gesproken niet zouden hoeven maken. Wie gaan we helpen en wie sturen we naar huis? Dit is zo zwaar voor hen, want het liefste zouden ze natuurlijk iedereen helpen, maar dat gaat gewoon niet. 

Op het moment van dit interview hebben jullie maar liefst € 1.470 opgehaald. Wat is het totaalbedrag dat je uiteindelijk wilt ophalen?

Uiteindelijk willen we minimaal €67.500,- ophalen, zodat we alle medewerkers van het Elkerliek een dinerbon van €30,- kunnen geven. We hebben een speciale Facebook pagina geopend waarop we informatie en voortgang delen. Ook zullen we daar foto’s opzetten van de momenten waarop we de bonnen kopen. Deze pagina heet “Voor de toppers van het Elkerliek”.

Dat is mooi want daarmee steun je ook de lokale horecaondernemers. Twee vliegen in één klap. Heb je daar ook aan bewust gedacht?

Ja zeker, het geld komt volledig terecht bij de restaurants van Helmond en omgeving, zodat we ook hen kunnen steunen in deze tijd. Dit is het concept dat ze ook in Uden hanteren en daar sluiten wij ons helemaal bij aan. Het is een kleine moeite om dit op te starten maar je draagt wel iets bij. Vanuit de horeca en de medewerkers van het Elkerliek Ziekenhuis krijgen we leuke reacties. Wij krijgen te horen we dat ze door dit soort initiatieven de dag makkelijker doorkomen. Dat is toch fijn als je mensen dat gevoel kunt geven!

Vanaf welk bedrag kunnen geïnteresseerden doneren?

Iedereen die wil en kan doneren mag zelf het bedrag bepalen. We zijn blij met iedere euro. Doneren kan via deze link.

Tot slot, wat wil jij mensen die nu dit artikel lezen meegeven over de situatie waarin we nu zitten?

Bij het maken van deze foto werden we nog meer geconfronteerd met de werkelijkheid waarin we nu leven. Op dat moment werd er een corona patiënt het ziekenhuis uitgereden, naar de ziekenwagen, door twee personen geheel in witte pakken. Dat was even slikken, heftig en de realiteit van de dag. De realiteit waarin ziekenhuismedewerkers op dit moment leven. We werden ons nog meer bewust van de ernst van de hele situatie. Het is geen Netflix waarbij je dit voorbij ziet komen. Nee, het is de waan van de dag. Die hopelijk snel weer de goede kant op gaat! Alle berichten