Helmondse ondernemers zetten in op bezorg- en afhaalservice tijdens Corona crisis

Sinds de uitbraak van het Corona-virus is het on-Helmonds stil op straat. Cafés, restaurants maar ook bijvoorbeeld kappers zijn gesloten. Ook andere winkeliers merken dat de mensen thuisblijven en zien hun omzet teruglopen. Ondernemers zijn noodgedwongen op zoek naar andere manieren om geld te verdienen. Zo starten meer ondernemers met een bezorg- en afhaalservice. Om ze daarbij te helpen, hebben de gemeente Helmond, Stichting bedrijventerreinen Helmond, Wijkmanagement en Centrummanagement samen met internetonderneming Marvelous de handen ineen geslagen.

Via het bestelservice platform van Marvelous kunnen ondernemers snel en veilig een eigen bestelpagina starten. Het internetbedrijf uit Den Bosch wil hiermee mkb’ers helpen in deze periode. “Voor veel ondernemers was het voorheen niet direct nodig om ook een bestel- en bezorgservice te hebben. Door het Corona-virus en alle maatregelen die daarmee samenhangen, veranderde dit. Vanuit Marvelous wilden we iets doen om de getroffen ondernemers te helpen. Daarom stellen wij belangeloos een bestelservice beschikbaar”, aldus Sven van Galen.

Inmiddels hebben meerdere zaken uit Helmond zo’n bestelsite via Marvelous. Zo kun je je favoriete lekkernijen bestellen bij onder andere Lunch- en Leescafé De Bieb, Tapperij – Restaurant Schevelingen en Chocolaterie Boulanger. Ook andere winkeliers bieden online een bezorg-/afhaalservice aan, zoals Tiendas Diferentes. Op helmond.marvelous.nl/overzicht/ staan alle deelnemende zaken vermeld.

Alleen samen

“Het aanbod van Marvelous komt als geroepen”, aldus centrummanager Linda Haverkamp. “Dit biedt ondernemers de kans om toch nog wat omzet te draaien en de online zichtbaarheid te vergroten. Dit geeft hoop in deze crisis maar ook zeker daarna. Ik wil de inwoners van Helmond oproepen om snel een kijkje te nemen op de website en eten of producten te bestellen bij de lokale ondernemers. Alleen samen kunnen we de ondernemers helpen!”

Ook een bestelpagina?

Ondernemers uit Helmond kunnen zich nog steeds aanmelden voor een gratis bestelpagina. Dit kan eenvoudig via https://helmond.marvelous.nl/. Marvelous helpt je daarna met het inrichten.

Ondernemersloket

Sinds enkele weken is ook het ondernemersloket geopend. De accountmanagers van de gemeente staan klaar om vragen van ondernemers over de verschillende regelingen te beantwoorden en mee te denken over oplossingen. Ben jij ondernemer in Helmond en heb je een vraag? Ga naar Helmond.nl/coronavirus.Alle berichten