Helmond marketing geeft extra online boost aan events!

Helmond Marketing en Brandit gaan samenwerken om een aantal Helmondse evenementen nog beter online zichtbaar te laten zijn. Dit gebeurt door middel van een app waarmee bezoekers hun foto’s en filmpjes kunnen voorzien van filters en deze op al hun social media kanalen kunnen plaatsen. De app is gratis.

Leo Grunberg, directeur van Helmond Marketing: “We hebben heel veel mooie evenementen in Helmond en deze willen we graag nog meer online onder de aandacht brengen. Brandit helpt ons hierbij met hun app. Vaak maken mensen al foto’s en filmpjes van de evenementen die ze bezoeken. Om dit nog leuker te maken, hebben we voor een aantal events eigen filters ontworpen. Deze kunnen bezoekers gebruiken en op hun foto’s en filmpjes plaatsen. Het mooie is dat de app niet gebonden is aan één social media kanaal, zoals Instagram óf Snapchat maar dat je het meteen op ál je social media kanalen kunt gebruiken. Ideaal voor ons omdat we verschillende doelgroepen hebben die ieder hun eigen social media voorkeur hebben. Op deze manier maken we het laagdrempelig en leuker voor mensen om te laten zien waar ze zijn en dat ze het naar hun zin hebben. Om bezoekers te helpen hoe het werkt, delen we tijdens de evenementen flyers uit en hangen we spandoeken op.”

Teun Slegers van Brandit licht de werking van de app toe: “De app is gratis te downloaden via de App Store of Play Store. Als je je locatievoorzieningen aan zet en je bent op de locatie van het event, dan komen de filters van het event automatisch naar voren in je toetsenbord in de app. Als je een filter in het toetsenbord gekozen hebt, kun je hem vervolgens meteen op al je social media kanalen delen. Zo zie je met één oogopslag waar de foto gemaakt is.”

HelmondMarketing app

Het Drakenboot Festival dat op 15 en 16 juni wordt gehouden in het Havenpark in Helmond is het eerste Helmondse event waar de app wordt ingezet. Later in het jaar volgen onder andere de Kasteeltuinconcerten, Urban Matterz, de Bluesroute en natuurlijk het Kasteel van Sinterklaas.Alle berichten