Dutch Technology Week 2018           

©Stichting Hightech Helmond – de Peel

Van 4 t/m 9 juni vond dit jaar de Dutch Technology Week plaats. Met als afsluiter van de week de High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 9 juni. Helmond Marketing verzorgde samen met Stichting High Tech Helmond de Peel, Brainport Development en Automotive Campus de promotie rondom dit evenement.

High Tech Ontdekkingsroute
Op zaterdag 9 juni  van 11:00 tot 17:00 uur vond de High Tech Ontdekkingsroute plaats. Technologiebedrijven in de regio Helmond-De Peel bundelden hun krachten en presenteerde samen wat techniek voor de regio betekent. Op de Hotspot Helmond- De Peel  bij VDL Industrial Modules (aan de Brandevoortse Dreef te Helmond) en op de Automotive Campus in Helmond kon je beleven wat technologie allemaal te bieden heeft.

Een greep uit de activiteiten
De deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen zorgden voor een interactief programma, waarbij het draaide om ontdekken en beleven. Zo kon je op de hotspotlocatie bij VDL Industrial Modules onder andere met augmented reality de technische installaties van een gebouw beleven of d.m.v. een VR-bril een achtbaanrit maken. Je kon je eigen vliegtuig bouwen en dansen met een robot.

Op de Automotive Campus gaf professor Maarten Steinbuch een kindercollege over de auto van de toekomst. Je kon ook een kijkje nemen bij testcenter Altran. En wat dacht je van de zonneauto van Lightyear? En natuurlijk de studententeams niet vergeten met hun innovatieve voertuigen zoals een elektrische race-auto en een bus op mierenzuur. Het Automotive onderwijs (Summa/Fontys) opende ook de deuren. Bovendien vond hier de finale van het Nederlands Kampioenschap “de veiligste chauffeur” plaats.

In totaal bezochten 4250 personen de Helmondse Hotspots. Een record aantal bezoekers!

Kortom een leerzame en leuke dag voor jong en oud, die volgend jaar bij niemand op de agenda mag ontbreken.

©Stichting Hightech Helmond – de Peel

©Stichting Hightech Helmond – de PeelAlle berichten