3x start-ups die je in de gaten moet houden!

Dat Helmond zichzelf goed op de kaart zet voor wat betreft Automotive mag wel duidelijk zijn. Als kers op de taart werd Helmond in Singapore benoemd tot de beste gemeente van de wereld op het gebied van smart mobility. Hiermee verovert Helmond een eervolle plek in de internationale ITS Hall of Fame. Kortom, in Helmond hebben we een ideaal innovatieklimaat en dat blijkt ook wel uit de start-ups die zich in Helmond vestigen. Inmiddels kennen veel inwoners het bedrijf Lightyear wel maar Helmond heeft nog meer (start-ups) die we in de gaten moeten houden. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

SPIKE

SPIKE is gestart vanuit een project aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Daarbij ontwikkelde zij een elektrische motor waarmee ze in 80 dagen rond de wereld zijn gereisd. Maar wat doet deze onderneming nou eigenlijk? SPIKE ontwikkelt en produceert batterijoplossingen voor een breed scala aan elektrische voertuigen. Deze batterijen onderscheiden zich op het gebied van intelligentie en flexibiliteit. Onlangs sleepten zij voor hun innovatieve werkzaamheden een Gerard & Anton Award binnen. Wij hebben het gevoel dat we nog veel van SPIKE gaan horen. Zeker een bedrijf om in de gaten te houden!

XYZ Dynamics

XYZ Dynamics maakt assen voor grotere voertuigen. Deze assen maken van een “normale” dieselbus een hybride bus. Hierdoor hoeft de eigenaar van zo’n dieselbus dan niet meteen een nieuw elektrisch voertuig te kopen, maar alleen een as van XYZ Dynamics. We worden steeds milieubewuster waardoor dit soort oplossingen ontzettend handig zijn en steeds vaker gebruikt gaan worden. Kortom, een bedrijf waar wij toekomst in zien en zeker in de gaten blijven houden.

DENS

DENS ontwikkelt duurzame generatoren die mierenzuur omzetten in energie. Hoe werkt dit? Simpel gezegd: in de generator die zij ontwikkeld hebben wordt mierenzuur omgezet in waterstof dat weer wordt omgezet in stroom. Een duurzaam alternatief voor de dieselgeneratoren die momenteel gebruikt worden. Dat wij niet de enige zijn die kansen zien voor deze start-up, blijkt wel uit de geldinjectie die DENS onlangs ontvangen heeft. Houd ze in de gaten want we gaan nog veel van dit bedrijf horen.Alle berichten