De 18e editie van Rondje Helmond op 1 mei

Begin op 30 april maar alvast met wat rek- en strekoefeningen, want op 1 mei kun je weer (gratis) meedoen aan het enige echte Rondje Helmond. Tussen 10.00 en 12.00 uur kun je starten bij elk punt langs de route.

Dit is alweer de 18e editie van het Rondje Helmond dat jaarlijks plaatsvindt in het eerste weekend van mei. Het is altijd weer een gezellige dag waarop sportievelingen de fiets uit de schuur halen om 50 kilometer te fietsen. Dit jaar zijn er 12 ondernemers langs de route die het extra feestelijk maken met open terrasjes of een pitstop voor een ijsje. Het Jan Visser Museum organiseert zelfs een heuse Brandweerdag.

Hoe werkt het precies?
Bij elke deelnemende ondernemer kun je een gratis stempelkaart en het routeboekje ophalen. Op de stempelkaart staan alle officiële stempelposten. Heb je alle stempels verzameld, dan maak je kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een splinternieuwe fiets van Henk van Rooij Fietsen. Dat is wel een dagje spierpijn waard, toch? Kinderen kunnen ook toffe prijzen winnen, zoals entreekaarten voor Kids Plaza. Zorg er wel voor dat je de volle stempelkaart op 1 mei vóór 17.00 uur hebt ingeleverd bij een van de stempelposten.

Deelnemende ondernemers (stempelposten):

-Palingkwekerij Rijpelaal
-De Smuller
-Kinderboerderij de Veldhoeve
-Jan Visser Museum
-Restaurant D’n Dimpel
-Henk van Rooij fietsen
-Café d’n Brouwer
-IJssalon Il Circo
-De Brandevoortse Hoeve
-Cafetaria Brandevoort
-Eetcafé De Barrier
-Kasteel Helmond

Net zoals voorgaande jaren kom je onderweg ook een Mysterypost tegen. Waar die is, houden we nog even geheim!

Rondje Helmond
Het Rondje Helmond is een bewegwijzerde route door heel Helmond. Deze fietsroute van ongeveer 50 kilometer brengt je langs bekende en minder bekende plekjes, het is een belevenis voor jong en oud. Het is een afwisselende route die je kennis laat maken met de binnenstad, architectuur, natuur en woonwijken. De route is zowel linksom als rechtsom te fietsen.

Kijk voor meer informatie op www.rondjehelmond.nlAlle berichten