Bluesroute Helmond

Voor de 8e keer staat het centrum van Helmond van 26 t/m 28 oktober 2018 weer compleet in het teken van de Bluesroute Helmond! Vele bluesliefhebbers hebben reikhalzend uitgekeken naar één van de mooiste bluesfestivals die de Benelux rijk is. Dit jaar staat een record aantal nationale en internationale bluesacts geprogrammeerd die allemaal aan de hoge standaard van de organisatie voldoen. Er staat bekende namen op de podia, maar zeker zo leuk zijn de onbekende namen. Daarin steekt de organisatie het meeste werk en het resultaat is dan ook in een woord samen te vatten: “TOPKWALITEIT!”. En dat allemaal gratis!

Vierendertig bands treden op dit jaar op Bluesroute Helmond. Deze bands komen uit Helmond, de regio, uit Nederland, de Benelux, Frankrijk en de Verenigde Staten. Elk jaar zie je ook een aantal bands op herhaling, al dan niet onder een andere naam of met een andere samenstelling. Dit aantal is bijzonder klein dit jaar. Dit jaar kreeg de organisatie aanmeldingen om te spelen van bands van over heel de wereld, meer als ooit! Heel logisch omdat dit evenement al jaren lang geen lokaal festivalletje meer is, maar meer en meer een toonaangevend festival van formaat is. In het Bluesroute-boekje wordt elke band en elke locatie uitgebreid gepresenteerd, compleet met diverse links zodat een goed beeld (en geluid) gevormd kan worden over die band en je zodoende vooraf je eigen route kan plannen.

Het laatste weekend van oktober bevalt Bluesroute Helmond uitstekend. Vooral omdat het een maand is waarin veel minder gebeurt dan in de rest van het jaar. Dat dan één van de grotere bluesfestivals gehouden wordt in Helmond, is voor menig festivalganger een geschenk uit de hemel. Oktober biedt vaak ook nog prettig weer en de laatste jaren heeft Bluesroute Helmond daarvan mogen profiteren. Omdat dit geluk niet immer voort zal duren, is het prettig dat het ook nog koopzondag is in het centrum van Helmond. Mocht het regenen, dan kan je makkelijk ergens een paraplu scoren zodat de gewenste route “droog” gevolg kan worden. Verspreid over het winkelgebied vind je uiteraard weer diverse walking bluesacts en kleine podia, heerlijk om lekker langs te struinen.

Voor meer informatie www.bluesroutehelmond.nlAlle berichten