Bedrijf van de maand september – van Oorschot B.V.

Van Oorschot B.V. bestaat honderd jaar! Dit honderd jarig bestaat is niet onopgemerkt gebleven. Tevens zijn ze sinds deze maand officieel benoemd tot Hofleverancier. Oprichter Jan van Oorschot begon zijn onderneming in 1918, hij werd opgevolgd door zijn zoon Frans, die weer werd opgevolgd door zoon Thijs. De huidige eigenaar Thijs van Oorschot nam het predicaat in ontvangst. Een ontzettend mooie prestatie die ze te danken hebben aan de constante kwaliteit en ontwikkeling. Kortom, genoeg redenen om van Oorschot te benoemen tot bedrijf van de maand. 

  1. Wat is uw naam en wat is de naam van uw bedrijf? 

Thijs van Oorschot, ik ben de eigenaar van: Van Oorschot B.V.

2. Wat is de oorsprong/reden van uw bedrijfsvestiging in Helmond? 

Van Oorschot is op drie generaties doorgegeven. De winkel was natuurlijk al in Helmond gevestigd. We hadden hier ook een klantenkring opgebouwd en ik er was ook zeker geen reden om ergens anders te vestigen.

3. Wat doet uw bedrijf precies en waar bent u actief (landelijk of internationaal)?

Het verkopen van modieuze dames- en heren schoenen sinds 1918. Met vestigingen in Helmond en Weert zijn we landelijk actief.

4. Hoe lang is uw bedrijf al actief in Helmond?

We zijn dit jaar 100 jaar actief in Helmond! Daarbij zijn wij onlangs ook hofleverancier geworden. Hier zijn we uiteraard ook ontzettend trots op.

5. Wat maakt dat Helmond trots op u/uw bedrijf mag zijn?

Naamsbekendheid in de gehele regio. Vroeger waren we de allereerste kinderschoenen speciaal zaak van Nederland. Nu staan we bekend om goede schoenen van een hoge kwaliteit en de betere pasvorm. Men is trots op mijn bedrijf vanwege de persoonlijke benadering, deskundig personeel, een zaak met uitstraling en een heel goed bekeken etalage.

6. Wat vindt u het meest bijzondere aan Helmond? 

Helmond kenmerkt zich als een duidelijke stad met bijzondere bewoners . Helmond is positief gegroeid en staat duidelijk op de kaart als een perfecte woonstad. Het heeft een ons-kent-ons karakter. Maar een Helmonder vindt het ook fijn om kennis te maken met mensen van buitenaf die in hun stad zijn komen wonen. Ook kent Helmond veel vrijwilligers en wordt daardoor leefbaarder voor iedereen die aandacht en zorg nodig heeft.

Helmond kent vele leuke evenementen. Voor jong en oud. De bezoekersfrequentie gaat omhoog vanwege de steeds beter georganiseerde activiteiten. Maar we zijn er nog lang niet. De binnenstad moet leefbaarder en nog beter bewoonbaar gemaakt worden voor jong en oud. Veiligheid voorop maar ook wonen met genoeg groen en fijne terrassen aan de te bouwen appartementen en in de stad.

7. Waar mag de stad Helmond volgens u trots op zijn?

Helmond mag trots zijn op zijn vernieuwing, ontwikkeling en kunst & cultuur voor de creatieve sector. De kunst en het theater spelen een grote rol in de belevingswereld van de Helmonder. Om het plaatje compleet te maken moet architectuur en verbetering hoog op de agenda geplaatst worden dat verhoogd de trots van de Helmonder. Iedere stad heeft architectonische hoogstandjes. Naar mijn mening valt daar in Helmond nog wat te behalen.

8. Uw advies aan de stad?

Het belangrijkste vind ik; houdt Helmond aantrekkelijk en ga uit van de positie van de bewoner en de bezoeker. Zorg dat deze de makkelijkste weg vinden naar het centrum en biedt ze alle mogelijkheden om daar lang te vertoeven.Alle berichten