Bedrijf van de maand – MTA

MTA creëert en produceert mechatronische machines en systemen. Met ruim 100 medewerkers is dit bedrijf een internationale speler in de wereld van mechatronica. Dit blijkt wel uit de erkenning die zij krijgen. Net als Mevi viel MTA onlangs ook in de prijzen tijdens de Dutch Industrial Suppliers & Customer Award (DISCA). Zij mochten in de categorie ‘best knowledge’ de prijs in ontvangst nemen. Genoeg reden om Robert Manders (oprichter) van MTA in gesprek te gaan.

Wat is uw naam en wat is de naam van uw bedrijf? 

Mijn naam is Robert Manders van MTA Group BV.

Wat is de oorsprong/reden van uw bedrijfsvestiging in Helmond?

Eerlijk gezegd is de vestiging in Helmond enigszins toevallig tot stand gekomen. Helmond ligt vlakbij Asten waar ik samen met mede oprichter Patrick Geerts tot aan de start van MTA werkzaam was en ligt centraal tussen onze beide woonplaatsen in. In de zoektocht naar geschikte bedrijfshuisvesting kwamen we uit bij een machinefabriek die gevestigd was aan de Waterbeemd in Helmond waar we zowel onderdak als een stuk complementaire samenwerking vonden. Inmiddels zitten we sinds kort in een gloednieuw pand aan de Maisdijk in Helmond.

© MTA

Wat doet uw bedrijf precies en waar bent u actief (landelijk of internationaal)?

MTA heeft ruim 100 medewerkers en is een internationale speler in de wereld van mechatronica waarbij mechanica, elektronica en software hand in hand gaan. Als een echte netwerkregisseur ontwikkelen we samen met en voor onze klanten een diversiteit aan mechatronische machines en systemen die we vervolgens ook seriematig bouwen.

Hoe lang is uw bedrijf al actief in Helmond?

Sinds de oprichting medio 2002, dus nu inmiddels bijna 18 jaar.

Wat maakt dat Helmond trots op u/uw bedrijf mag zijn?

Naast het innovatieve karakter is MTA een echte mensenorganisatie en een aantrekkelijke werkgever waar sfeer en cultuur een belangrijke pijler zijn onder het succes. Ons motto is niet voor niets ‘Creating Machines Together’. Door een unieke manier van regievoering en door het verbinden van alle benodigde disciplines zetten we Helmond binnen een internationaal netwerk in de Brainport regio goed op de kaart.

Wat vindt u het meest bijzondere aan Helmond? 

In Helmond hebben zich de laatste decennia meerdere vooraanstaande hightech bedrijven gevestigd en/of doorontwikkeld hetgeen iets zegt over de potentie van de stad en de omliggende gemeenten binnen de regio Helmond-De Peel. Ondanks de enorme ontwikkeling die deze regio heeft doorgemaakt heerst er nog altijd die gezonde bescheidenheid en een mentaliteit van “niet praten maar doen”.

Waar mag de stad Helmond volgens u trots op zijn?
Zonder meer op de ontwikkeling die de hightech industrie en het daarbij horende ecosysteem hier hebben doorgemaakt. Dit heeft geresulteerd in een sterk verbeterd imago van een aantrekkelijke en innovatieve regio met volop carrièrekansen. Niet geheel toevallig werden onlangs twee Helmondse bedrijven uitgeroepen tot beste toeleverancier van Nederland. MTA in de categorie ‘best knowledge’ en MEVI in de categorie ‘best logistics’.

Uw advies aan de stad?

Helmond geeft mede vorm aan de Brainport regio als ‘gateway to hightech’. Laten we deze ontwikkeling binnen de driehoek Bedrijfsleven, Overheid en Onderwijs vooral vasthouden en verder stimuleren!Alle berichten