Bedrijf van de maand mei – Arveco B.V.

Het bedrijf van de maand mei is Arveco B.V., voorheen gevestigd in Beek en Donk maar na een half jaar verhuisd naar Helmond. Reden: goede bereikbaarheid en veel bedrijvigheid. Arveco B.V. heeft in haar bedrijf meer dan 25 jaar ervaring in het adviseren op het gebied van arbeidsomstandigheden en sinds 10 jaar ook in het leveren van bedrijfskleding, werkschoenen en PBM. Wij wilden graag meer weten en stelden onze achttal vragen aan Hans Kuipers en Marion Lijten.

1.Wat is uw naam en wat is de naam van uw bedrijf? 
Wij zijn Hans Kuipers en Marion Lijten, directeur/eigenaren van Arveco B.V., gevestigd in Helmond aan de Middendijk 40.

2.Wat is de oorsprong/reden van uw bedrijfsvestiging in Helmond?
In 2007 is Arveco opgericht te Beek en Donk. Vervolgens is Arveco na een half jaar verhuisd naar de Steenovenweg te Helmond. Na een aantal jaren was Arveco toe aan een grotere bedrijfsvestiging met een goede bereikbaarheid. Op deze nieuwe locatie hadden wij ruimte nodig voor een grotere opslag, een showroom, een naaiatelier, meer kantoorruimte; kortom: een locatie met groeimogelijkheden. Sinds 5 jaar is Arveco gevestigd op de huidige locatie aan de Middendijk. Reden voor onze vestiging in Helmond: de goede bereikbaarheid en de vele bedrijvigheid: klanten, potentiële klanten en leveranciers weten ons goed te vinden!

3.Wat doet uw bedrijf precies en waar bent u actief (landelijk of internationaal)?
Arveco BV heeft in haar bedrijf meer dan 25 jaar ervaring in het adviseren op het gebied van arbeidsomstandigheden; sinds 10 jaar ook in het leveren van bedrijfskleding, werkschoenen en PBM. De klantenkring varieert van een ZZP-er tot aan bedrijven met zo’n 2000 man personeel in alle sectoren. Eén van Arveco’s speerpunten is het ‘ontzorgen’ van onze klanten. Door het leveren van service en kwaliteit. Wij kunnen op zó veel vlakken van dienst zijn, en willen dat ook graag uitdragen naar onze klanten en potentiële klanten. Het samenstellen van een compleet en goed uitgedacht kledingpakket, waarbij wij de wensen en de eisen van de klant volledig tegemoetkomen. Het adviseren over precies de juiste veiligheidsschoen, werkhandschoen, en andere benodigde PBM, voor alles op dit gebied kunt u bij Arveco terecht. Arveco Consultancy ontzorgt u op het vlak van veiligheidskunde, risico inventarisaties, VCA handboeken, audits.

Wij willen een totaal Arbo pakket bieden. Hiervoor kunnen bedrijven, door heel Nederland, bij ons terecht voor het opleiden van personeel op het gebied van arbeidsomstandigheden zoals BHV, EHBO, VCA. Ook verzorgen wij medische keuringen (PMO, CROW132- en ademluchtkeuring). Zowel cursussen als keuringen kunnen wij ook op uw eigen locatie verzorgen.

5.Hoe lang is uw bedrijf al actief in Helmond?
Al ruim 10 jaar.

6.Wat maakt dat Helmond trots op u/uw bedrijf mag zijn?
Allereerst zijn wij als Arveco trots op ONS bedrijf! Arveco is een bedrijf met een eigen(wijze) kijk op het gebied van arbeidsomstandigheden en persoonlijke beschermingsmiddelen. Wij staan voor betrouwbaarheid en integriteit. Open en eerlijk communiceren wij met onze klanten, prospects en leveranciers. Korte lijnen, duidelijkheid, snel schakelen, oplossingen zoeken, dat is waar Arveco sterk in is. Wij vinden dat onze mentaliteit goed past bij die van Helmond: gewoon hard werken, en altijd met een positief resultaat en goede oplossingen voor ogen!

Verder is Arveco zich zeer bewust van het belang van duurzaamheid. Uiteraard zien wij als leverancier van bedrijfskleding, hoeveel kleding er besteld wordt maar ook de verspilling. Productie van textiel is tenslotte de op een na grootste vervuiling ter wereld.

Het is onze missie om onze klanten vooral bewustwording mee te geven op dit vlak. Moet er altijd voor iedere (tijdelijke) medewerker, stagiair, nieuwe kleding besteld worden? Waarom moet een klant voorraadhoudend zijn terwijl dit onze taak is. Is het noodzakelijk om in de zomer winterjassen te leveren. Wij bieden onze klanten bijvoorbeeld ‘reconditionering’ aan. Kleding wordt aan ons geretourneerd; wij sorteren deze op bruikbaarheid. Wat nogmaals gebruikt kan worden, wordt gewassen, gestreken, eventueel hersteld, en verpakt per maat retour gestuurd naar de klant. Zo krijgt deze kleding een nieuw leven, en belasten we het milieu toch een heel stuk minder! Dit bewustwordingsproces is de opmaat naar circulaire kleding. Ook is Arveco aangesloten bij de Helmondse Energie Community (HEC), waar wij onze stem laten horen en onze ideeën kunnen ventileren. De ontwikkelingen rondom circulaire bedrijfskleding en circulaire veiligheidsschoenen volgen wij op de voet!

7.Wat vindt u het meest bijzondere aan Helmond?
Helmond is een ‘no-nonsense’ stad, waar in de laatste decennia ontzettend veel gebeurd is. Nieuwe wijken, veel nieuwe bedrijvigheid, een Automotive Campus, een groene Campus, binnenkort zelfs een ‘Human Campus’. Het openbaar vervoer is zeker ook voor studenten van groot belang; met 4 stations kan menig grote stad jaloers zijn op Helmond!

De bedrijventerreinen zijn goed bereikbaar en behoorlijk onderhouden; het vestigingsklimaat is prima.

8.Waar mag de stad Helmond volgens u trots op zijn?
Trots kan Helmond zijn op de ontwikkeling die de stad de laatste decennia heeft doorgemaakt. Qua beleving en uitstraling zijn er grote stappen gezet.

Er waren veel sceptische geluiden rondom de bouw van vooral Dierdonk, Brandevoort en Suytkade. Kijk eens hoe deze wijken groei en karakter aan de stad hebben toegevoegd! Duizenden mensen, óók van buiten Helmond, hebben een fijne woonplek gevonden in een prettige wijk, altijd dichtbij het centrum van Helmond.

Trots kan Helmond ook zijn op de binnenstad: deze heeft een verbazingwekkende metamorfose ondergaan. Met alle nieuwbouw is het woongenot van heel veel nieuwe en oude binnenstadbewoners behoorlijk verbeterd. Er wordt flink aan de weg getimmerd in Helmond: ons ‘oude’ nieuwe Speelhuis, de wijkhuis brede school in Helmond-West, de Cacaofabriek: het zijn maar ’n paar voorbeelden. Er zijn in Helmond veel bruisende activiteiten, we hebben een behoorlijk compleet en divers centrum, en rondom het Havenplein is het heerlijk toeven op de terrassen en in de restaurantjes.

9.Uw advies aan de stad?
Helmond heeft door de decennia heen een duidelijk uitgestippeld beleid gevoerd m.b.t. de ontwikkeling van de stad. Wellicht niet altijd even populair bij iedereen, maar uiteindelijk en op de lange duur blijkt de uitgestippelde weg toch de juiste te zijn. Dus Helmond: ga zo door!

Arveco zou de stad Helmond als advies willen geven: zorg ervoor dat de bedrijventerreinen er representatief uitzien of uit gáán zien. Bereikbaarheid is 1 ding; goed onderhouden terreinen die ook de veiligheid waarborgen, is een uitdaging. Zorg voor een goed ondernemersklimaat, zodat ondernemers elkaar kunnen vinden, en van elkaars diensten gebruik kunnen maken. Als de stad Helmond dan ook nog zoveel als mogelijk diensten en goederen betrekt van haar lokale ondernemers, werkt dit positief op het ondernemersklimaat.

Wilt u meer weten over Arveco B.V.? Kijk dan eens op onze website www.arveco.nl!

Arveco bedrijfskleding. Hans Kuipers en Marion Lijten.

Arveco Tricorp.

Arveco B.V.

Arveco B.V.Alle berichten