Bedrijf van de maand juni – Franke Nederland B.V.

Het bedrijf van de maand juni is Franke Nederland B.V.. Het bedrijf heeft haar roots in Helmond liggen en bestaat uit meer dan 150 werknemers. Volgend jaar viert zij haar 50-jarig jubileum! Ook zijn zij maatschappelijk actief en maken onderdeel uit van stichting HighTech Helmond – De Peel. Zaterdag 9 juni is Franke aanwezig op de hotspots van de High Tech ontdekkingsroute. Wij wilden graag meer weten….

Wat is uw naam en wat is de naam van uw bedrijf?
Wim van der Linden, Franke Nederland B.V. in Helmond.

2.Wat is de oorsprong/reden van uw bedrijfsvestiging in Helmond? 
Onze oorsprong ligt bij een echt Helmonds familiebedrijf: de Gebroeders van Thiel, later N.V. Robur.  Eén van de activiteiten van Robur was het produceren van roestvrijstalen aanrechtbladen en spoelbakken in hartje Helmond, aan de Havenweg. In 1969 is de productie van aanrechtbladen en spoelbakken overgenomen door de Zwitserse Franke Group, die wereldwijd actief is. Direct na deze overname is gestart met de bouw van een productiehal en een kantoorpand aan de Lage Dijk, op industrieterrein Hoogeind. Destijds was Franke één van de eerste bedrijven die zich vestigde op dit industrieterrein.

3.Wat doet uw bedrijf precies en waar bent u actief (landelijk of internationaal)?
Franke Nederland B.V. heeft 2 productielocaties in Nederland: in Helmond en Brunssum. In de loop der jaren is ons productassortiment flink uitgebreid. Onze hoofdproducten zijn spoelbakken, aanrechtbladen,  (kokend water) kranen, afzuigkappen en apparatuur voor project- en luxe keukens. In Helmond produceren wij roestvrijstalen keuken en horeca producten, zoals spoelbakken, aanrechtbladen, buffetbladen, glazenvriezers en evenementenbuffetten. Daarnaast worden vanuit Helmond de Franke verkoopkantoren in de Benelux en Nordics (Scandinavië en Finland) geleid en ondersteund. De Franke Group is wereldwijd actief.

4.Hoe lang is uw bedrijf al actief in Helmond?
Sinds 1969. Dit betekent dat wij volgend jaar een belangrijke mijlpaal vieren: het 50-jarig bestaan van Franke in Nederland!
Ondanks deze mijlpaal is ons motto: ‘Er is altijd meer toekomst dan verleden’.

5.Wat maakt dat Helmond trots op u/uw bedrijf mag zijn?
De roots van Franke in Nederland liggen in Helmond. Vanuit de metaal- en maakindustrie heeft Franke nationaal en internationaal een sterke positie opgebouwd en onderscheiden wij onszelf met innovatieve kwaliteitsproducten: Swiss quality, made in Helmond. Wij zijn een solide, betrouwbare en betrokken werkgever met meer dan 150 werknemers. Franke is bovendien maatschappelijk actief in Helmond – De Peel. Zo participeren wij bestuurlijk en/of deelnemend in bijvoorbeeld het VICH, stichting bedrijventerreinen Helmond en stichting HighTech Helmond-De Peel waarvan de Dutch Technology Week een belangrijk onderdeel is. Ook ondersteunen wij diverse Helmondse evenementen zoals het Drakenbootfestival en Kasteel van Sinterklaas.

6.Wat vindt u het meest bijzondere aan Helmond? 
Helmond is een stad met een recht-door-zee en recht-voor-zijn raap cultuur en een ‘doeners’-mentaliteit. Helmond heeft zich de laatste jaren heel positief ontwikkeld, soms vanuit een underdogpositie.

7.Waar mag de stad Helmond volgens u trots op zijn?
We mogen heel trots zijn op wat in Helmond bereikt is. Kijk alleen maar naar het Helmonds ondernemerschap dat volop bloeit, de stadsvernieuwingen en de drive om met elkaar – gemeente, bedrijfsleven, onderwijs, inwoners, voorzieningen – ons verder te ontwikkelen. Geen ingewikkelde strategieën, maar met een ‘hands-on’ mentaliteit. Gewoon doen, met z’n allen! Een mooi voorbeeld hiervan is de al eerder genoemde stichting HighTech Helmond – De Peel en de Dutch Technology Week, waarin we met elkaar techniek en het belang van vakmanschap onder de aandacht brengen bij de jeugd.

8.Uw advies aan de stad?
Het gaat snel in de wereld om ons heen. Helmond moet durven de ambitie verder op te schroeven. Waar staan we over 5 jaar? Over 10 jaar? Denk aan onderwijs en scholing, onze bereikbaarheid, mobiliteit en de mogelijkheid om sneller op nieuwe kansen in te spelen. Laten we de handen nog sterker ineen slaan. Ondernemerschap en onderlinge verbinding is vereist, in alle geledingen van de ‘Helmondse-Peelse’ maatschappij.

De Franke slogan is ‘Make it Wonderful’. En dat doen wij graag in Helmond! Samen kunnen en moeten wij onze stad veel sterker op de kaart zetten.

Bezoek onze website.

Wim van der Linden en de Franke slogan 'Make it Wonderful'.

Wim van der Linden en de Franke slogan ‘Make it Wonderful’.

Vakmanschap staat bij Franke hoog in het vaandel

Vakmanschap staat bij Franke hoog in het vaandel

hoofdproducten van Franke zijn oa roestvrijstalen aanrechtbladen, spoelbakken, kranen, afzuigkappen, (kokend water) kranen

hoofdproducten van Franke zijn oa roestvrijstalen aanrechtbladen, spoelbakken, kranen, afzuigkappen, (kokend water) kranen

Slogan Franke Nederland B.V

Slogan Franke Nederland B.VAlle berichten