Bedrijf van de maand december – Tuincentrum Coppelmans Helmond

Ben je nog op zoek naar fraaie kerstspullen om je huis helemaal in kerstsfeer te brengen? Breng dan zeker een bezoekje aan de kerstshow bij Tuincentrum Coppelmans in Helmond. Dat je hier je ogen uitkijkt is 1 ding wat zeker is. Deze kerstshow heeft namelijk de eerste prijs gewonnen voor de Beste Kerstshow in Nederland in de categorie klein. Familie Coppelmans is hier terecht erg trots op. Wij gingen daarom met Ingrid Coppelmans in gesprek om te weten te komen wat haar zo trots maakt.

1.Wat is uw naam en wat is de naam van uw bedrijf?
Ingrid Coppelmans, mijn bedrijf heet tuincentrum Coppelmans Helmond.

2.Wat is de oorsprong/reden van uw bedrijfsvestiging in Helmond?
Mijn ouders zijn in 1971 begonnen met een kwekerij, vanuit daar zijn we doorgegroeid.

Coppelmans Helmond opende in 1986 als een van de eerste moderne Tuincentra van Nederland, inmiddels is Coppelmans met acht vestigingen in Brabant één van de meest toonaangevende tuincentrumgroep in de regio.

3.Wat doet uw bedrijf precies en waar bent u actief (landelijk of internationaal)?
Wij zijn een tuincentrum in de breedste zin van het woord, alle huis- en tuin gerelateerde producten zijn bij ons te vinden. Bijna dagelijks zijn onze inkopers te vinden op de veiling of bij kwekers om verse planten in te kopen voor de winkels.

Ook op het gebied van tuinmeubelen, sfeer en kerstproducten zijn we het hele jaar actief, uit alle delen van de wereld worden deze producten gekocht. Coppelmans werkt nauw samen met twee andere toonaangevende tuincentrumgroepen in Nederland hierdoor kunnen we scherpe en eerlijke prijzen bieden voor onze klanten.

4.Hoe lang is uw bedrijf al actief in Helmond?
Het tuincentrum is in de huidige vorm actief vanaf 1986, de oorsprong is uit 1971.

5.Wat maakt dat Helmond trots op u/uw bedrijf mag zijn?
Coppelmans is regionaal een heel actief bedrijf op het gebied van maatschappelijke participatie, alle grote Helmondse evenementen dragen wij een warm hart toe.Ook bieden wij plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En Coppelmans Helmond is op dit moment het enige tuincentrum dat gevestigd is in Helmond.

Als klap op de vuurpijl heeft Coppelmans Helmond dit jaar de 1e prijs gewonnen voor de Beste Kerstshow van Nederland Categorie tot 5000m2. We zijn hier heel trots op en het is een hele mooie opsteker voor ons team. Het team is al vanaf de zomer elke dag bezig om hun beste beentje voor te zetten om elk jaar weer iets bijzonders te creëren.

Een groot compliment dat onze klanten dit dan waarderen met de prijs!

6.Wat vindt u het meest bijzondere aan Helmond?
Helmond is een echte parel in de Peel, niet veel andere gemeenten hebben zo’n betrokken middenstand als in Helmond. Helmond is een stad met heel veel bijzondere mensen en initiatieven, hier moet je wel trots op zijn.

Ook de huidige ontwikkelingen m.b.t. woningbouw, industrie en cultuur geeft aan dat we de aankomende jaren nog “Trotser” kunnen zijn op “ONZE” stad.

7.Waar mag de stad Helmond volgens u trots op zijn?
Dat we ondanks de grote broers en zussen als Eindhoven, Tilburg en Den Bosch, alles in huis hebben om een echte stad te zijn. We hebben Food, Automotive en een paar echte unieke evenementen zoals het Kasteel van Sinterklaas en natuurlijk het Helmondse Carnaval.

Jammer dat veel Helmonders niet in de gaten hebben hoe bijzonder dit is.

8.Uw advies aan de stad?
Geef ondernemers de ruimte om te ontwikkelen, kijk niet naar onmogelijkheden, maar naar de kansen! Laat de inwoners bepalen waar de stad behoefte aan heeft en probeer dit binnen de juiste juridische kaders te realiseren. En probeer alle wijken in de stad te betrekken bij alle echte Helmondse evenementen en initiatieven. Saamhorigheid kan deze stad naar grote hoogtes brengen.

De Stad zal er versteld van staan hoe de “Helmonders” mooie dingen tot leven kunnen brengen.

En…. Ben ECHT trots op deze mooie stad.

 Alle berichten