Bedrijf van de maand augustus – Buvo Castings

BUVO Castings is een aluminium hogedrukgieterij gespecialiseerd in het gieten en het mechanisch bewerken van producten voor diverse toepassingen. BUVO houdt zich tevens bezig met de ontwikkeling en productie van gereedschappen in de eigen gereedschapmakerij BUVO Tools. Met ruim 350 man in dienst, meerdere productieruimtes (16500 m2) en ontzettend mooie internationale klanten is BUVO geen kleine speler binnen deze markt. Al bijna 40 jaar gevestigd in Helmond en nog steeds volop in beweging! Kortom, genoeg redenen om BUVO Castings te benoemen tot bedrijf van de maand. 

  1. Wat is uw naam en wat is de naam van uw bedrijf?

Mijn naam is Ankie Janssen en ik ben werkzaam bij BUVO als Marketing en Communicatiemanager.

  1. Wat is de oorsprong/reden van uw bedrijfsvestiging in Helmond?

In 1980 startten twee jonge ondernemers BUVO. Helmond was hiervoor een ideale locatie gezien de nabijgelegen woonplaats(en) van de toenmalige oprichters en de vele nieuwe mogelijkheden voor productieruimte die er toen waren. Sinds de oprichting van ons bedrijf is er veel gebeurd. Met één medewerker in dienst, één gietmachine en in totaal 50 m2 productieruimte begonnen we bijna 40 jaar geleden ons avontuur in de wereld van het aluminium gieten. Inmiddels is de vierentwintigste gietmachine, uit onze geschiedenis, in gebruik genomen, werken er meer dan 350 collega’s, hebben we meer dan 70 CNC bewerkingsmachines, en produceren we 15.000.000 producten per jaar voor opdrachtgevers over heel de wereld.

BUVO is continue in ontwikkeling om aan de vraag van haar opdrachtgevers te kunnen voldoen. In 2017 werd er al een nieuwe CNC bewerkingshal van 5000 m2 toegevoegd aan de reeds bestaande productiefaciliteiten van BUVO Castings op de Achterdijk in Helmond. Deze hal biedt ruimte aan het meest moderne machinepark uit de gieterij branche. Producten voor bekende namen als Audi, BMW, McLaren, Mercedes, Volkswagen, Volvo en Intergas worden hier volgens de hoogst denkbare specificatie bewerkt en uitgeleverd.

Momenteel wordt er de laatste hand gelegd aan de nieuwe giethal. Deze hal is inmiddels herrezen op de exact zelfde locatie als waar BUVO in 1980 startte. Binnen enkele weken zal in deze hal de productie draaien. Bij oplevering biedt deze hal 1200 m2  extra productieruimte aan de organisatie en stijgt het totale aantal bebouwde vierkante meters naar 17500 m2. De nieuwe hal wordt momenteel uitgerust met de modernste technieken waarbij warmte teruggewonnen en hergebruikt wordt.

  1. Wat doet uw bedrijf precies en waar bent u actief (landelijk of internationaal)?

BUVO is een vooraanstaande speler in de wereld van aluminium hogedrukgieten. Opdrachtgevers uit heel de wereld weten ons te vinden voor complexe en specialistische gietdelen. BUVO is daarnaast een organisatie die nooit stil staat. We blijven onszelf ontwikkelen en investeren om voorop te kunnen blijven lopen.

De kernwoorden vakmanschap, innovatie, technisch vooruitstrevendheid en toekomstgerichtheid omschrijven ons het beste. Met ons professionele en vakkundige team ontwikkelen en produceren we de mooiste producten voor onder andere de automobiel industrie.

  1. Hoe lang is uw bedrijf al actief in Helmond?

Sinds de oprichting in 1980.

  1. Wat maakt dat Helmond trots op u/uw bedrijf mag zijn?

Producten die uit onze productiehallen komen zijn terug te vinden in de gaafste eindproducten die je over heel de wereld terug vindt. Denk aan de nieuwste elektrische Audi E-tron, McLaren, Porsche, en ga zo verder. Maar ook in E-bikes, CV-ketels en meer gangbare auto’s zitten onze gietdelen. Dat is toch gaaf?

  1. Wat vindt u het meest bijzondere aan Helmond?

In Helmond zijn er zo ontzettend veel mooie productiebedrijven. Maar Helmond lijkt hierin soms wat bescheiden. Helmond is veel rijker aan bijzondere (productie)bedrijven dan veel mensen van buiten maar ook Helmonders zelf weten.

  1. Waar mag de stad Helmond volgens u trots op zijn?

De stad mag terecht trots zijn op alle mooie productiebedrijven die op een bijzondere manier samenwerken om niet alleen de stad maar ook de techniek te promoten. Een prachtig voorbeeld is de Hightech Ontdekkingsroute die jaarlijks door Stichting Hightech Helmond – de Peel (een samenwerkingsverband van meer dan 50 productiebedrijven) wordt georganiseerd tijdens de Dutch Technology week.

  1. Uw advies aan de stad?

Durf trots en minder bescheiden te zijn. De stad, de inwoners en het bedrijfsleven zijn dit meer dan waard!Alle berichten