Bedrijf van de maand april – Kuijpers

- Kuijpers ontwerpt, bouwt en onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie. Op de foto: HAS Den Bosch en Neways Echt.

Het bedrijf van de maand april is Kuijpers. Een écht familiebedrijf want met Aukje Kuypers staat inmiddels de vierde generatie aan het roer. Aukje Kuypers werd vorige maand uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar 2018. Volgens de jury draagt zij ‘wezenlijk bij aan de positieve waardering van het vrouwelijk ondernemerschap in Nederland’. Wij wilden graag meer weten en stelden onze achttal vragen.

1.Wat is uw naam en wat is de naam van uw bedrijf?
Aukje Kuypers, algemeen directeur van Kuijpers.

2.Wat is de oorsprong/reden van uw bedrijfsvestiging in Helmond?
Kuijpers heeft een lange geschiedenis, ons familiebedrijf vestigde zich in 1927 in Helmond. Uit leveringsdocumenten blijkt dat Kuijpers enige jaren daarvoor ook al actief was in Brabant, namelijk vanaf 1921 vanuit Schijndel.

Al vier generaties werken we in de installatietechniek. Kennis van techniek is de basis. Maar slechts een deel van het verhaal van Kuijpers. De komst van centrale verwarming in huizen, elektrische verlichting, luchtbehandeling… Allemaal ontwikkelingen van de 20ste eeuw. Actief sinds 1921 was Kuijpers overal bij, maakte zich de technieken eigen en zorgde zo dat het met alle noviteiten meekon. Ruim 95 jaar later draait het, behalve om kennis van techniek, ook om effectief communiceren, projectmanagement en leiderschap.

3.Wat doet uw bedrijf precies en waar bent u actief (landelijk of internationaal)?
Kuijpers is een professionele technisch dienstverlener met ruim 1000 medewerkers en een omzet van 200 miljoen euro (over 2017). We ontwerpen, bouwen én onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie en dragen daarmee bij aan een gezonde werk- en leefomgeving.

Onze ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Dankzij ons totaalconcept en verschillende specialismen in huis kunnen we onze klanten goed bedienen. Vanaf het begin van het proces tot het einde. En ook daarna nog.

Onze echte mensen werken aan echte oplossingen: de wensen en mogelijkheden van onze klanten zijn hiervoor het uitgangspunt. We hebben momenteel 13 vestigingen, verspreid door Nederland. Onze aanwezigheid in het hele land maakt ons landelijk én lokaal betrokken. Onze betrokkenheid strekt zich tevens uit naar onze klanten en medewerkers. Door elkaar te kennen, werken we goed samen en halen we het beste in elkaar naar boven. Zo leidt betrokkenheid tot resultaat.

Kuijpers is actief in verschillende sectoren waaronder cultuur, food, pharma, high tech, gezondheidszorg en onderwijs. Met trots werken we voor onder meer verschillende bekende musea – zoals De Hermitage, Museum Voorlinden en het Rijksmuseum – maar bijvoorbeeld ook voor ASML, de TU Delft, VieCuri Medisch Centrum, Duurzaam Eindhoven, a.s.r. en FrieslandCampina.

4.Hoe lang is uw bedrijf al actief in Helmond?
Kuijpers is een onafhankelijk en financieel sterk familiebedrijf, actief sinds 1921 en sinds 1927 officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Dat betekent dat we al meer dan 95 jaar geworteld zijn in de maatschappij.

Lees meer over de historie van ons familiebedrijf op onze website.

5.Wat maakt dat Helmond trots op u/uw bedrijf mag zijn?
We hebben al jaren onze stabiele basis in de stad. En dragen met trots uit dat onze basis in Helmond is gevestigd. Er werken vele enthousiaste Helmonders bij ons. En er zijn ook veel (oud-)medewerkers die als vrijwilliger bij diverse Helmondse verenigingen hun steentje bijdragen aan de stad.

6.Wat vindt u het meest bijzondere aan Helmond?
Dat het een stad is waar de lijntjes kort zijn en waar je snel de juiste personen kunt vinden om een plan te laten slagen. Helmonders zijn gedreven en beschikken over veel daadkracht.

7.Waar mag de stad Helmond volgens u trots op zijn?
Haar veerkracht: de stad is altijd in ontwikkeling.

8.Uw advies aan de stad?
Cultiveer een mooi stadspark waar de Helmonders elkaar makkelijk kunnen ontmoeten.

Aukje Kuypers (links) na de uitverkiezing tot Zakenvrouw van het Jaar 2018 met minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren.

Kuijpers is een familiebedrijf. Met Aukje staat inmiddels de vierde generatie aan het roer. Van links naar rechts:
Aukje (algemeen directeur) Bas (business development) en Wim Kuypers (voormalig algemeen directeur, momenteel Commissaris)

Kuijpers ontwerpt, bouwt en onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie. Op de foto: HAS Den Bosch

Kuijpers ontwerpt, bouwt en onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie. Op de foto: HAS Den Bosch

Kuijpers ontwerpt, bouwt en onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie. Op de foto: Neways Echt.

Kuijpers ontwerpt, bouwt en onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie. Op de foto: Neways Echt.

Bij Hermitage Amsterdam en de Hortus Botanicus realiseerden we een uniek duurzaamheidsproject: Tussen Kunst en Kas. Het warmte-overschot van de Hermitage wordt gebruikt om de kassen van de Hortus te verwarmen. De hortus levert vervolgens koude retour aan de Hermitage, om de kunst in de Hermitage te koelen

Bij Hermitage Amsterdam en de Hortus Botanicus realiseerden we een uniek duurzaamheidsproject: Tussen Kunst en Kas. Het warmte-overschot van de Hermitage wordt gebruikt om de kassen van de Hortus te verwarmen. De hortus levert vervolgens koude retour aan de Hermitage, om de kunst in de Hermitage te koelen.

 Alle berichten