Bedrijf van de maand maart – Lavans B.V.

Het bedrijf van de maand maart is Lavans B.V. . Het familiebedrijf werd in 2016 uitgeroepen tot tweede beste wasserij van de wereld. Voor 2018 heeft gedeputeerde Bert Pauli Lavans B.V. benoemd tot één van Brabants Besten. Dit zijn innovatieve werkgevers die zich ambassadeur van de Provincie Noord-Brabant mogen noemen. Begin 2018, het jaar waarin Lavans B.V. 90 jaar bestaat, is een start gemaakt van een grootschalige duurzame uitbreiding van het bedrijfspand. Meer dan voldoende redenen voor ons om de eigenaren, de neven Michel en Piet Heerkens een achttal vragen voor te leggen.

1. Wat is uw naam en wat is de naam van uw bedrijf?
Lavans B.V

2.Wat is de oorsprong/reden van uw bedrijfsvestiging in Helmond?
In 1928 begonnen Leo Heerkens uit Tilburg en Toos Heerkens-Verweij uit Beek bij Nijmegen een wasserij in Helmond. Dat deden ze in de machinekamer van een voormalige houtwolfabriek. Ze konden die machinekamer kopen onder het beding van de eigenaar, baron van Kempenaer, die stelde dat de naam van de fabriek (Wilhelmina) behouden moest blijven. Vandaar de naam wasserij ‘Wilhelmina’. Omdat de naam Wilhelmina niet uniek is en niet paste bij de vooruitstrevende positie in de markt werd die naam in 2007 veranderd in Lavans.

3.Wat doet uw bedrijf precies en waar bent u actief (landelijk of internationaal)?
Lavans is een dienstverlener op facilitair gebied, met een wasserijbedrijf. In heel Nederland worden wekelijks bij 10.000 klanten vervuilde producten geruild tegen schone exemplaren. Concreet zijn dat een breed assortiment aan werkkleding, schoonloopmatten, rolhanddoeken, damesverbandcontainers, zeepautomaten, poetsdoeken, etc. Klanten huren die goederen van ons. Datzelfde doen we ook bij klanten met vestigingen in België. Daarnaast hebben we een dochterbedrijf dat in heel Duitsland maandelijks vervuilde vloerwissers verruilt voor schoon materiaal.

4.Hoe lang is uw bedrijf al actief in Helmond?
Dit jaar bestaan we precies 90 jaar. Sinds dag één is onze hoofdlocatie met de wasserij gevestigd in Helmond (vroeger gehuisvest op de Kanaaldijk, tegenwoordig is de Ringdijk onze thuisbasis). Om onze producten gemakkelijk en tijdig te distribueren werken we met zes servicecentra, verspreid over heel Nederland: Roosendaal, Rotterdam, Amsterdam, De Meern, Hoogeveen en Apeldoorn.

5.Wat maakt dat Helmond trots op u/uw bedrijf mag zijn?
Lavans staat bij collega’s vanuit de hele wereld bekend als innovatief op technisch en sociaal gebied. Bovendien is ons bedrijf en zijn onze medewerkers al 90 jaar vanuit Helmond (en de zes depots) wekelijks actief bij duizenden tevreden bedrijven in het hele land.

6.Wat vindt u het meest bijzondere aan Helmond?
De eigenheid: Helmond is een stad met een eigen historie waarin mensen elkaar nog kennen en op een gemoedelijke, nuchtere manier met elkaar omgaan. En daar mag de stad trots op zijn!

7.Waar mag de stad Helmond volgens u trots op zijn?
Helmond mag trots zijn op de Helmonders!

8.Uw advies aan de stad?
Zorg voor cultuur en een goede bereikbaarheid, dan wordt de stad een nog betere plaats om te leven en te werken!

Wilt u meer weten over Lavans B.V. en het grootschalige nieuwbouwproject, kijk dan op de website: www.lavans.nl en volg ons op social media.

Productie Lavans

Productie Lavans

Wasmachines Lavans

Wasmachines Lavans

Michel (l) en Piet Heerkens (r)

Michel (l) en Piet Heerkens (r)Alle berichten