Bedrijf van de maand maart – AAE BV

De Helmondse hightech machinefabrikant AAE bv gaat als een speer. Een flinke uitbreiding om de groeiambitie te kunnen faciliteren zat er dus ook aan te komen. Dit is inmiddels gerealiseerd doordat de productieomgeving en kantoorruimtes zijn verdriedubbelt, de machinefabrikant ging van 10.000 m2 naar 30.000 m2. Een mooie prestatie en ontzettend goed voor de werkgelegenheid in Helmond. Genoeg reden om AAE bv te benoemen tot ‘bedrijf van de maand’ en in gesprek te gaan met Manon Pijnenburg.

1.Wat is uw naam en wat is de naam van uw bedrijf?

Mijn naam is Manon Pijnenburg van AAE bv.

2.Wat is de oorsprong/reden van uw bedrijfsvestiging in Helmond? 

AAE bv is opgericht in 1976 onder de naam “AAE” Advanced Automated Equipment Holland B.V. Het bedrijf is gestart in bedrijfspand boven een babyspeciaalzaak aan het Binderseind in Helmond. In 1977 verhuisde AAE naar de Middendijk 51 te Helmond en vanaf april 1992 betrok AAE de nieuwbouw aan de huidige locatie aan de Grasbeemd 2 te Helmond. In 1995 werd William Pijnenburg directeur/ eigenaar van het bedrijf. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in Helmond en gezien het goede vestigingsklimaat en voldoende uitbreidingsmogelijkheden binnen Helmond zijn we in Helmond gebleven.

3.Wat doet uw bedrijf precies en waar bent u actief (landelijk of internationaal)?

AAE bv is grensverleggende technologie in een hecht familiebedrijf in Helmond. We zijn in ruim 40 jaar tijd uitgegroeid tot een geavanceerde hightech machinefabrikant met een internationale reputatie. Met meer dan 300 getalenteerde werknemers vervaardigen wij producten onderverdeeld in twee business lines: Production Automation, bestaande uit complexe automatiseringsoplossingen op maat voor onze klanten, en Advanced Systems, waarbij het gaat om het vervaardigen van hightech systemen in onze hoogwaardige cleanroom, vaak in kleine series. We voorzien in uiteenlopende sectoren, waaronder de medische-, farmaceutische-, automotive-, kunststof-, halfgeleider-, voeding- en solar sector.

4.Hoe lang is uw bedrijf al actief in Helmond?

AAE is sinds 1976 actief in Helmond.

5.Wat maakt dat Helmond trots op u/uw bedrijf mag zijn?

De kern van ons succes schuilt in de koppeling van technische kennis met puur en gepassioneerd vakmanschap. Alleen zo ontspruit de synergie tussen complexe mechatronicaprocessen en alleen zo zijn wij in staat om de meest geavanceerde en grensverleggende technologische oplossingen te ontwikkelen. Oplossingen die naadloos aansluiten op de wensen en behoeften van onze klanten. Onze mensen maken daarin het verschil. Hun creativiteit, flexibiliteit, pragmatiek, intrinsieke drive en zeer specialistische know-how kenmerken onze gekwalificeerde cultuur.

Onze machines dragen o.a. bij aan de gezondheid van morgen, veiliger rijcomfort, samen spelenderwijs ontwikkelen en het overbruggen van afstanden. Zo dragen we elke dag samen met onze klanten bij aan hun innovaties: producten of oplossingen die onze maatschappij slimmer, innovatiever, mooier, duurzamer of simpelweg leuker te maken. In verschillende doelmarkten, nationaal en internationaal. We zijn enorm trots dat we op deze manier ons steentje bij kunnen dragen aan een betere wereld.

 Daarnaast hebben we een kartrekkersrol binnen de regio als het gaat om het verbinden van bedrijven, onderwijs en overheid, met name op het gebied van techniekpromotie en techniekonderwijs. Zo ben ik vanuit deze positie o.a. trotse voorzitter van Stichting Hightech Helmond- de Peel, waarmee we dit jaar voor de 6e keer de succesvolle Hotspot Hightech Helmond- de Peel organiseren tijdens de Dutch Technology Week. Maar ook zijn we medegrondlegger van het Brainport Techniek Centrum in Deurne en zijn we momenteel volop bezig met onderzoek naar de opstart van een Fieldlab Industrie 4.0 op onze nieuwe locatie.

6.Wat vindt u het meest bijzondere aan Helmond? 

De lijnen met de gemeente zijn over het algemeen kort en de betrokkenheid vanuit de gemeente is groot. In Helmond knokken we ergens voor, we zetten er samen onze schouders onder. Helmond heeft daarnaast een bruisend centrum met diverse mooie culturele evenementen door het jaar heen, die zorgen voor de verbinding met de inwoners en werknemers in de stad.

7.Waar mag de stad Helmond volgens u trots op zijn?

De stad mag trots zijn op de succesvolle samenwerking tussen de gemeente, bedrijven en scholen. En dan met name op de slagvaardigheid, ondernemerskracht en het enthousiasme waarmee dit gepaard gaat. Succesvolle voorbeelden van een dergelijke samenwerking zijn de diverse activiteiten in de Dutch Technology Week, het oprichten van het Brainport Techniek Centrum in het verlengde van het ROC ter AA en Helmond Stagestad.

8.Uw advies aan de stad?

Ben trots op de kracht van samenwerking binnen de stad en straal dit nog meer uit naar buiten. Focus nog meer op regio Oost-Brainport met Helmond als kerngemeente, om vanuit daar een verbindende en kartrekkende rol te vervullen als het gaat om het intensiveren van de succesvolle samenwerking tussen de gemeente, het bedrijfsleven en het onderwijs. In de snel groeiende en veranderende wereld wordt dit steeds belangrijker om het verschil te kunnen blijven maken.Alle berichten