Maar liefst 6 redenen waarom je de High Tech Ontdekkingsroute niet wilt missen!

De High Tech Ontdekkingsroute is een onderdeel van de Dutch Technology Week (DTW). Tijdens deze week worden er in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Er worden daarom maar liefst 50 events georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Met als hoogtepunt de High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 25 mei bij Franke Nederland aan de Lagedijk 13 in Helmond. Ruim 50 bedrijven geven je de kans om bij hen binnen te kijken en zélf te ervaren hoe leuk het is om te werken in de techniek. Je bent van harte welkom tussen 11:00 en 17:00 uur.

Lees hieronder waarom je de High Tech Ontdekkingsroute niet wilt missen:

 • Ga op een leuke manier zelf aan de slag met techniek
  Techniek is zeker niet saai. Dat merk je wel tijdens #DTW2019. Kinderen zijn ontzettend enthousiast dat ze zelf aan de slag mogen gaan met allerlei hightech apparatuur en snufjes. Nog steeds sceptisch? Bekijk hier een video van #DTW2018 en laat je verrassen met wat techniek te bieden heeft.
 • Helmond en de Peel zijn erg vooruitstrevend met techniek
  Wist je dat het frietvorkje (met kartelrandje) bedacht is in Helmond en kipnuggets zijn uitgevonden in Bakel? Wij hebben ontzettend veel mooie bedrijven die stuk voor stuk bijdragen aan de economie en banen in de regio. Je zult versteld staan van wat wij hier in Helmond en de Peel allemaal in huis hebben!
 • Neem je zelfgemaakte technische snufjes mee naar huis
  Bij zo’n tof evenement hoort natuurlijk ook een goodiebag als leuk extraatje. Kinderen gaan dus allemaal naar huis met een goodiebag van allerlei zelfgemaakte snufjes.
 • Maak kennis met robots en verschillende hightech machines
  “Robots zijn de toekomst”, nee robots zijn van deze tijd! Maak tijdens #DTW2019 kennis met verschillende robots en krijg zelfs de kans om deze zélf te besturen. Hoe vaak krijg je nou de kans om te zien hoe hightech machines producten produceren!? Voor jong en oud is het erg leuk om dat proces eens te ervaren.
 • Vind een passende studie
  Op het onderwijsplein vind je verschillende opleidingsinstituten die jou alles kunnen vertellen over alle technische opleidingen in de regio en welke opleiding het beste bij jou past.
 • Ontmoet toffe studenten teams
  Studententeams van de TU Eindhoven laten zien met welke projecten zij zich bezighouden en hoe zij hun opleiding in de praktijk brengen. Maak onder andere kennis met zonneauto Stella Vie en de voetballende robots van Team Rembrandts.

High Tech Ontdekkingsroute bij Franke Nederland, Lagedijk 13, op zaterdag 25 mei
van 11:00 tot 17:00 uur.

Er zijn voldoende parkeergelegenheden in de omgeving van Franke. Via bewegwijzering worden deze plekken aangewezen.Alle berichten