5 x kampioenen uit Helmond!

Dat Helmonders “goei volk” zijn, dat weten we inmiddels wel. Maar wist je ook dat wij Helmonders een hoop kampioenen in ons midden hebben? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Dit is niet op volgorde en wij hebben hierin niet elke Helmondse kampioen meegenomen. Voel je vrij om jouw top 5 Helmondse kampioenen in de comments te delen!

Nieky Holzken

Misschien wel dé bekendste kampioen van Helmond, we hebben het natuurlijk over Nieky Holzken! Hij is maar liefst 7x bekroond tot wereldkampioen kickboxen. Daarnaast is hij is tweevoudig Europees kampioen thaiboksen. Nieky had op RTL 5 en later op Spike een eigen reality serie.

Indy Scheepers

Indy Scheepers is in 2018, in de categorie ‘Junior Woman wereldkampioen BMX geworden. Deze titel heeft ze weten te bemachtigen tijdens de WK BMX in Azerbeidzjan. Haar eerste Nederlandse titel behaalde ze op 7 jarige leeftijd, de Europese titel won ze een jaar later, weer een jaar later toen ze 9 jaar werd ze tweede tijdens de WK in Denemarken.

Niels Vink

Rolstoeltennisser Niels Vink bemachtigde dit jaar de wereldtitel bij de junioren. In het Franse Tarbes versloeg hij zijn Japanse tegenstander. Op 1-jarige leeftijd, blijkt Niels de levensgevaarlijke ziekte meningokokkensepsis te hebben. Hierdoor begonnen de uiteindes van zijn lichaam af te sterven. Maar dat weerhield Niels niet om de wereldtitel te pakken. Zijn volgende doel: op de Paralympics spelen!

Berry van Aerle

Welke Helmonder kent ‘m niet? Berry van Aerle mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! In de tijd waarin hij voor PSV speelde werd hij maar liefst 5x Nederlands kampioen en daarnaast won hij met het Nederlands voetbalelftal in 1987/1988 de Europacup I. Kenmerkend voor Van Aerle was zijn snelheid, hierdoor kreeg hij de bijnaam Turbo Berry.

Bob de Voogd

Bob de Voogd is een hockeyer die uitkomt voor Hockeyclub Oranje-Rood en het Nederlands elftal. In 2015 beleefde de Voogd zijn beste seizoen tot nu toe, waarin hij landskampioen werd en de Euro Hockey League won met zijn club, en met het Nederlands Elftal Europees kampioen werd.

 Alle berichten