Wie wordt de 25e Helmonder van het Jaar?

Helmonder van het jaar is niet zo maar een titel. Als je tot Helmonder van het jaar wordt gekozen dan vervult je dat met trots. Je ziet het aan de gezichten tijdens de uitreiking en je hoort het aan de reacties van winnaars van de afgelopen jaren. In januari 1995 werd zuster L. van der Meijden gekozen tot allereerste Helmonder van het Jaar. En na haar volgden er nog 23 trotse winnaars.

HELMOND – Op 6 januari 2020 wordt voor de 25e keer de Helmonder van het Jaar benoemd, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Helmond. De titel wordt door de winnaar van afgelopen jaar Tommie Niessen overgedragen op een persoon, instelling of organisatie die zich nadrukkelijk en op bijzondere wijze verdienstelijk maakt voor de stad Helmond of Helmond op een innemende of inspirerende wijze uitdraagt.

Ken jij Helmonders, instellingen of organisaties van wie jij denkt: ‘die verdient de eretitel Helmonder van het jaar’, stuur dan de naam van de kandidaat in – met daarbij een motivatie waarom jij vindt waarom.

Of misschien kijk je wel verder dan een persoon of een instelling en zie je een prachtig concept of thema dat bijdraagt aan het positief uitdragen van Helmond. Dat kan dus ook, mits goed gemotiveerd natuurlijk. Een kandidaat is dus een breed begrip; iets of iemand waarop alle inwoners van Helmond trots kunnen zijn.

Een kandidaat voordragen kan tot zondag 1 december 2019. Uit de aanmeldingen benoemt de jury drie genomineerden en uiteindelijk een winnaar. Een kandidaat voordragen kan met de hierboven omschreven argumentatie, via een mail naar het e-mailadres aan het eind van het artikel..

Naast de juryprijs is er de Publieksprijs te winnen. Nadat de drie genomineerden bekend zijn, kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via www.rabobank.nl/helmondpeelnoord. De genomineerde die de meeste publieksstemmen krijgt, ontvangt op 6 januari 2020 de Publieksprijs.

Winnaars
Vorig jaar werd verpleegkundige Tommie Niessen – beter bekend als Tommie in de Zorg – benoemd tot Helmonder van het Jaar 2018. Ook de Publiekprijs werd ook door hem gewonnen. Eerdere winnaars zijn onder meer: Stichting Lambertusconcerten, Stichting Dickensnight Brandevoort, Het Literair Café, Wim Daniëls, de Rimboband, Kasteel van Sinterklaas.

Nomineren
Stuur de nominatie voor 1 december naar: communicatie.helmondpeelnoord@rabobank.nl

Bron: www.nieuwsblad-traverse.nl/

Foto: Vincent KnoopsAlle berichten