Online workshops en activiteiten voor vrijwilligers

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Een jaar waarin er extra veel aandacht is voor vrijwilligers en vrijwilligerswerk. In de week van 22 tot en met 26 maart organiseert LEV Helmond samen met een aantal partners online activiteiten voor alle inwoners die zich voor Helmond inzetten. Iedereen kan deze coronaproof vanuit thuis volgen op het YouTube kanaal van LEVgroep. De aftrap is de opening van de fototentoonstelling ‘Deze mensen maken Helmond’ door burgemeester Elly Blanksma. Dit is op maandag 22 maart om 20.00 uur te zien.     

Fototentoonstelling

Mieke Kootkar en Monique Raaijmakers van Studio M&M hebben van 15 vrijwilligers prachtige portretten gemaakt die in de stijl van ‘Mensen maken Helmond’ zijn opgemaakt door Helga Martens, die eerder ook het gelijknamige magazine heeft vormgegeven. Deze 15 inwoners zijn aangedragen door allerlei organisaties in Helmond. Zij vertegenwoordigen de duizenden vrijwilligers die zich dagelijks voor Helmond inzetten. De foto’s hangen vanaf 22 maart s’ avonds in de Openluchtgalerie Smalle Haven onder de Kasteeltraverse. De opening door burgemeester Elly Blanksma is om 20.00 uur te zien op het YouTube kanaal van LEVgroep (playlist Week voor de vrijwilligers). De foto’s en bijbehorende verhalen zijn vanaf dat moment ook online te vinden op:  www.levhelmond.nl/fototentoonstelling.

Online activiteiten voor inwoners

In de week van 22-26 maart is er elke dag een online activiteit te volgen. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Maandag 22 maart om 20.00 uur: Opening van de openlucht-fototentoonstelling ‘Deze Mensen Maken Helmond’ door burgemeester Elly Blanksma
  • Dinsdag 23 maart om 15.00 uur: Workshop fotograferen met je smartphone door Monica Driessen-Möller van Gerard van Hal fotografie
  • Woensdag 24 maart om 14.00 uur: Workshop brownies bakken met Loes Theunisz van Welkom Thuis. Je kunt voor 5 euro een pakketje met ingrediënten afhalen bij Welkom Thuis, Markt 24. Dit kan vanaf 16 maart op dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur.
  • Donderdag 25 maart om 20.00 uur: Voordracht van Wim Daniëls. Deze voordracht is eerder uitgezonden op DitisHelmond op 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag.
  • Vrijdag 26 maart om 16.00 uur: Digitale rondleiding met acteurs door het Kasteel van Helmond.

De activiteiten zijn live te volgen waarbij iedereen via de chat kan reageren. Komt het tijdstip niet uit? De activiteiten blijven 24 uur op het YouTube kanaal staan (m.u.v. de voordracht van Wim Daniëls).

Deelnemen, hoe werkt het?

De week voor de vrijwilligers is een alternatief voor de (fysieke) workshops die oorspronkelijk voor deze week gepland stonden. Door corona zijn deze verplaatst naar december 2021. Meer informatie over het nationaal jaar is te vinden op www.levhelmond.nl/nationaaljaarAlle berichten