Museum Helmond weer open vanaf 1 juni

Vanaf 1 juni haalt Museum Helmond de kasteelpoort en deuren weer van het slot. En nog meer goed nieuws! Want ook de tentoonstelling over de zestiende-eeuwse meester Lucas Gassel is verlengd, van 1 juni tot en met 30 augustus te bewonderen in Kunsthal Helmond. Uniek en bijzonder, want bijna alle bruiklenen mochten blijven van hun eigenaren.

Bijna was deze grote en belangrijke tentoonstelling in de regio, voor niemand te zien. Maar vanaf 1 juni – na aanvankelijk maar 4 dagen open te zijn geweest vanaf 10 maart en een sluiting van vele weken door de maatregelen rondom het Coronavirus – gaan de deuren van de tentoonstellingszaal weer open. Het museum is er helemaal klaar voor om bezoekers op een verantwoorde manier te ontvangen. Er gaat tenslotte niets boven de zintuiglijke ervaring van de echte ontmoeting met kunst en erfgoed.

Veilig en prettig

Bezoekers kunnen bij Museum Helmond op een veilige en prettige manier de overzichtstentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond, Meester van het landschap’ bekijken. Of een bezoek brengen aan Kasteel Helmond. Het museum heeft hard gewerkt aan de diverse voorbereidingen en volgt hierbij de richtlijnen, het protocol voor heropening musea, zoals ontwikkeld door de branchevereniging voor musea in Nederland, de Museumvereniging. Het Corona protocol is in te zien via museumhelmond.nl onder de naam Corona protocol bij Direct naar. Kijk eventueel voor meer informatie op de website van de Museumvereniging, www.museumvereniging.nl.

Meesterschilder Lucas Gassel

De eeuwenoude werken van deze zestiende-eeuwse meester van het landschap zijn met steun van musea en particuliere collecties wereldwijd en diverse nationale fondsen, naar Helmond gekomen in maart. En zijn nu dus nog langer te zien in de tentoonstelling, van 1 juni tot en met 30 augustus. Met deze welkome verlenging hoopt het museum dat het publiek eindelijk kan gaan genieten van deze unieke en bijzondere expositie over een beroemde schilder in zijn tijd, die met zijn grootse kwaliteiten zonder twijfel past in het rijtje van twee andere, wereldberoemde Brabantse meesters: Vincent van Gogh en Jeroen Bosch.

In de tentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond, meester van het landschap’ maak je uitgebreid kennis met diverse schilderijen, tekeningen en prenten en met het coulisselandschap, zo typisch voor het werk van Lucas. Ook kom je meer te weten over de werkwijze die deze zestiende-eeuwse meester hanteerde.

Stadsprogramma

Op lucasgassel.nl vind je alle informatie over het programma dat de stad heeft bedacht. Zo kun je bijvoorbeeld de route lopen in de sporen van Lucas Gassel, en loop je langs historische plekken uit de tijd van Lucas Gassel. Ook zijn er kijkkisten op de wandelroute, en is er een expositie te zien. Het stadsprogramma is ontwikkeld met steun van de Stichting Lucas Gassel in samenwerking met de stad en Museum Helmond.

Koop je entreekaartje online

Een ticket voor Museum Helmond (zowel voor Kasteel Helmond als Kunsthal Helmond) is alleen te bestellen via de website. Museum Helmond werkt met tijdsloten. Op deze manier bieden we bezoekers een rustig en comfortabel museumbezoek. Voor de tentoonstelling over Lucas Gassel koop je een ticket via tickets.museumhelmond.nl/nl/lucasgassel. Voor deze tentoonstelling betaalt het publiek een toeslag van € 2,50. Een kaartje online voor het kasteel koop je via tickets.museumhelmond.nl.

Openingstijden

Het museum (Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond) is geopend van dinsdag tot en met zondag (en feestdagen) van 10.00-17.00 uur. Ook geopend op Tweede Pinksterdag (1 juni).

Bereikbaarheid Museum Helmond

Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond vormen samen Museum Helmond, en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de trein stap je uit op station Helmond, het is circa 10 tot 15 minuten lopen naar de beide locaties die op circa 3 minuten lopen van elkaar bevinden (gescheiden door de Zuid-Willemsvaart). Parkeren kan op loopafstand. Ga naar museumhelmond.nl voor actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.

 Alle berichten