Mensen maken Helmond

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Een jaar lang staan vrijwilligers en vrijwilligerswerk in de spotlights. In Helmond neemt LEV Helmond het voortouw met de campagne ‘Mensen maken Helmond’. Zij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om gefotografeerd en geïnterviewd te worden voor de fototentoonstelling ‘Deze mensen maken Helmond’ die in maart van start gaat. Helmondvoorelkaar organiseert op vrijdag 12 februari om 16.00 uur een Vrijwilligersborrel waar mensen online kunnen kennismaken met andere vrijwilligers en potentieel vrijwilligerswerk en met elkaar kunnen brainstormen over de verdubbeling van het aantal vrijwilligers in Helmond.

Mooie voorbeelden gezocht voor fototentoonstelling

Er zijn in Helmond heel veel mensen die zich vrijwillig inzetten voor anderen, hun wijk of stad. Deze mensen maken Helmond mooier, socialer, groener, diervriendelijker of gewoon gezelliger. In het magazine ‘Mensen maken Helmond’ dat vorige week is uitgekomen, heb je al over verschillende van hen kunnen lezen. Heb jij of ken je iemand die ook een mooi verhaal heeft dan kun je hem of haar aanmelden voor de fototentoonstelling die in maart van start gaat.

We missen nog mensen

Ondanks de mooie aantallen vrijwilligers zijn er op www.helmondvoorelkaar.nl nog ruim 100 hulpvragen en vacatures. Zo is er bijvoorbeeld behoefte aan wijk-, taal-, kook- en kletsmaatjes, zoekt het Repaircafé handige handen en kun je aan de slag als activiteitenbegeleider bij de Zorgboog of Savant Zorg. Kijk eens welke vraag bij jou past.

Vrijwilligersborrel (online)

Om de bestaande vrijwilligers te ontmoeten en nieuwe vrijwilligers een kans te geven kennis te maken met andere vrijwilligers en organisaties, organiseren Helmondvoorelkaar en LEV Helmond op vrijdag 12 februari van 16.00 – 17.00 uur de Vrijwilligers MixBorrel. Samen zal er gebrainstormd worden over hoe Helmond in 2021 het aantal vrijwilligers kan verdubbelen. Voor de online borrel gebruikt de organisatie een makkelijke tool waar je niets voor hoeft te installeren. Na aanmelding ontvang je een link waar je alleen maar op hoeft te klikken. Alle vrijwilligersorganisaties, vrijwilligers en iedereen die wel eens iets voor een ander doet, zijn van harte uitgenodigd.

 Wil jij gefotografeerd of geïnterviewd worden of op de online borrel aanwezig zijn? Kijk op www.helmondvoorelkaar.nl/mensenmakenhelmond om je aan te melden.Alle berichten