Máxima naar Helmond voor ‘Meer Muziek in de Klas’

Koningin Máxima komt op woensdag 20 november naar Helmond. Zij is aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord. Daarin beloven de Helmondse basisscholen om meer aan muziek in de klas te gaan doen. Samen met culturele instellingen, muziekverenigingen en sponsoren.

In Helmond wordt als eerste gemeente in Brabant dit akkoord gesloten. Máxima is ere-voorzitter van de stichting ‘Meer muziek in de klas’. Mieke Chatrou, die als coördinator van CultuurContact in Helmond cultuuronderwijs promoot, verheugt zich op de komst van de koningin: ,,Zij legt gewicht in de schaal. Zo laat je zien dat het niet zo maar weer een convenant is.”

De ondertekening vindt plaats op De Kempel, die zijn honderdvijftig-jarig bestaan viert. De pedagogische hogeschool heeft er drie jaar geleden voor gekozen om zich sterk te profileren op het gebied van muziekonderwijs. De Kempel heeft daarvoor subsidie gekregen. Bijna alle basisscholen doen mee.

Máxima woont naast de ondertekening ook verschillende optredens bij tijdens een feestelijk muziekfestival op deze school.

Bron: ED.nlAlle berichten