Live webcast over slimme mobiliteit: is wonen met een auto voor de deur verleden tijd?

Helmond en de regio blijven groeien en de druk en overlast op de wegen worden groter en groter. Veranderingen aan onze wegen, ons vervoer én onze manier van reizen zijn dan ook hard nodig. 

De coronacrisis heeft ons meer dan ooit laten zien hoe het anders kan. Wat zijn de invloeden van de coronacrisis op onze manier van reizen? Lukt het om duurzame mobiliteit als norm te houden? Sowieso verandert de wereld van mobiliteit enorm. Nu reizen we nog van A naar B met onze eigen auto. Straks rijden we in elektrische deelauto’s, -fietsen, – scooters en zelfrijdende minibussen. In Helmond wordt al jarenlang gewerkt aan moderne technieken om het vervoer veiliger, vlotter en schoner te maken. Wat gaat de komende jaren nog meer gebeuren in Helmond voor een goed bereikbare, verkeersveilige en duurzame stad? In de slimme wijk Brainport Smart District wordt samen met de toekomstige bewoners gewerkt aan een vooruitstrevende mobiliteitswereld. Een wereld waarin een eigen auto voor de deur mogelijk verleden tijd is.

Tijdens een live webcast wordt u meegenomen in de wereld van slimme mobiliteit in Helmond en krijgt u antwoord op al deze vragen. Ook kunt u zelf vragen stellen via WhatsApp.

Wat: live webcast Slimme Mobiliteit Helmond

Wanneer: woensdag 10 juni van 19.30 – 20.30 uur

Waar: online via het YouTube en Facebook van de gemeente Helmond

Programma

  • Hoe beïnvloedt Corona onze mobiliteit? Gertjan Koolen van het programma SmartwayZ.NL vertelt over de gevolgen van de coronacrisis voor mobiliteit.
  • Wethouder Antoinette Maas laat zien wat in Helmond gebeurt op het gebied van mobiliteit.
  • Menno Lijkendijk van Mobility Mixx gaat in op de deelmobiliteitsdiensten in Helmond, zoals de elektrische deelfietsen van GO About en de knalgroene elektrische deelscooters van Go Sharing.
  • Tot slot vertelt Sonja van Uden over hoe innovatieve mobiliteit werkelijkheid wordt in Brainport Smart District, de slimste wijk van Nederland.

Hoe werkt het? 

Ga op woensdag 10 juni naar het YouTube of Facebook kanaal van gemeente Helmond en bekijk live de online uitzending. Tijdens de uitzending staat non-stop een mobiel nummer in beeld. Hiernaar kunt u uw vragen versturen via WhatsApp, die mogelijk direct in de uitzending worden beantwoord.Alle berichten