Helmondse top-chefs koken midden in de aspergevelden

Van 15 mei tot en met 1 juni zal alweer de zesde editie van Asperges op de Velden plaats vinden. Een bijzonder evenement waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Op en top genieten van het witte goud, de trots van ons Brabantse land, in een unieke omgeving. Bijna drie weken lang verrijst midden in de aspergevelden een stijlvol ingericht pop-up restaurant waar dagelijks culinaire lunches en diners worden bereid. Uiteraard met de vers gestoken asperges van het land gecombineerd met diverse Brabantse streekproducten.

Verhuizing van Nuenen naar Veldhoven groot succes

Van 2015 t/m 2018 heeft Asperges op de Velden plaats gevonden bij Raaijmakers Hoeve in Nuenen. In het kader van vernieuwing is het pop-up restaurant in 2019 verhuisd naar de velden van Aspergekwekerij John Kelders in Veldhoven. Een prachtige locatie met een wijds uitzicht over het Kempische landschap. Organisator Bertie Klaassen vertelt enthousiast: “Naast het fraaie uitzicht, biedt deze nieuwe locatie ook alle benodigde faciliteiten voor onze gasten. Bij Raaijmakers Hoeve liepen we tegen ruimtegebrek aan en faciliteiten zoals parkeren. In Veldhoven kunnen onze gasten direct bij de entree van het restaurant parkeren en kunnen we dit eindelijk ook gratis aanbieden. Daarnaast hebben we veel meer ruimte waardoor we creatiever kunnen zijn in de opzet van het restaurant zoals een waanzinnig terras wat aan drie zijden omringd is door aspergevelden. Mooier wordt het niet! Dit jaar ontvangen wij onze gasten dan ook graag weer op onze geweldige locatie in Veldhoven.”

Helmondse top-chefs koken op de velden

Net als voorgaande jaren zullen toonaangevende restaurants in het pop-up restaurant koken met de vers gestoken asperges van het land. Deze editie bieden we een podium aan de Helmondse culinaire top. Op zondag 17 mei kun je midden in de aspergevelden de passie uit de keuken van sterrenrestaurant De Rozario beleven. Spannend, verrassend en werelds. De gerechten van dit bijzondere restaurant schudden je wakker en zetten je op het puntje van je stoel. Geen beperkingen, vol passie en opvallend puur. Laat je inspireren door de gerechten van chef en eigenaar Jermain. Gerechten met een ziel en een verhaal. Jermain: ”Ik kwam al vroeg in aanraking met de Indonesische keuken en verschillende Oosterse smaken. Dat heeft mijn smakenpalet zeker gevormd. Ik kook hoog in smaak en lekker uitgesproken, ik ben geen jongen van de klassieke gerechten. Daar ben ik ook te onrustig voor. Als ik het probeer, merk ik dat ik qua smaken steeds terugtrek naar het Aziatische.”

Maandag 25 mei zal het team van toprestaurant Nastrium de scepter zwaaien, dit onder leiding van chefkok/eigenaar Djailany van de Laarschot en zijn vrouw Kim. In 2018 hebben zij restaurant De Raymaert overgenomen om hun culinaire droom uit te laten komen. De naam veranderde in Nastrium, afgeleid van het Engelse nasturium, een Oost-Indische kers waarmee de chef graag werkt. Djailany leerde het vak onder andere van Soenil Bahadoer, chef en eigenaar van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, en was chef in het voormalige Aziatische restaurant De Blauwe Lotus in Eindhoven. In zijn nieuwe restaurant geniet je van een Frans georiënteerde keuken met een stevige knipoog naar de Oosterse keuken. De Indische roots van Djailany vormen een belangrijk element. Dat hij verstand van smaken heeft blijkt niet alleen uit zijn topgerechten. Sinds kort heeft hij ook zijn eigen Gin gemaakt, geheel naar eigen receptuur. Uiteraard zal deze Gin by Nastrium te proeven zijn bij Asperges op de Velden. Zowel Djailany als Jermain zullen de gasten gaan verrassende met bijzondere lunches en diners in het stijlvolle pop-up restaurant, uiteraard met in de hoofdrol de oerhollandse asperges, vers van de velden. Maak kennis met de verschillende keukens en de wereld van de Michelin-koks en geniet van uiteenlopende aspergegerechten die alle zintuigen prikkelen.

Voor meer informatie en reserveringen kun je terecht op de website: www.aspergesopdevelden.nl

Bron: deloop.eu

Foto: Eric van der PuttenAlle berichten