Helmondse start-up Dens vindt ontwikkelingspartner voor mierenzuur aggregaat

Dens is een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van zijn aggregaat op basis van mierenzuur. UMS uit Oss wordt voor het Helmondse bedrijf partner voor de ontwikkeling van het batterijsysteem van het aggregaat.

Dens is voortgekomen uit studententeam Fast van de TU/e dat zich richtte op gebruik van mierenzuur als drager voor vloeibare waterstof, in eerste instantie voor bussen. Daarmee kan op duurzame wijze energie worden geleverd.

Onder de vlag van Dens wordt de zogenoemde hydrozine generator verder ontwikkeld, waarbij het bedrijf met name mikt op toepassing in de bouw.

Urban Mobility Systems (UMS) is expert op het gebied van elektrificatie oplossingen voor industriële voertuigen en binnenstedelijk vervoer. Het bedrijf brengt kennis in op het gebied van accupakketten, elektronica en bekabeling van het aggregaat van Dens. UMS tekende onlangs voor de elektrificatie van een 30-tons graafmachine.

Sneller beschikbaar

Dens en UMS verwachten dat hun samenwerking er voor zorgt dat het hydrozine aggregaat sneller beschikbaar kan worden gemaakt voor de bouwsector. Door het integreren van het batterijsysteem van UMS, wordt het aggregaat volgens Dens een efficiënt hybride systeem, waardoor nooit onnodig brandstof wordt verbruikt. De integratie zou het ook mogelijk maken dat het aggregaat een hoog piekvermogen kan leveren, waardoor met een kleiner aggregaat kan worden gewerkt.

BRON: ED.nlAlle berichten