e-Quest in Helmond geeft bedrijven gratis dubbel snel internet, om goed thuis te kunnen werken

Om bedrijven tegemoet te komen in de coronacrisis, levert de Helmondse databeheerder e-Quest een opvallende service: alle zakelijke klanten krijgen tot 30 april gratis een dubbel zo snelle internetverbinding.

Volgens commercieel directeur Martijn de Koning kreeg het bedrijf veel verzoeken van afnemers om de snelheid op het glasvezelnetwerk te verhogen, nu veel werknemers vanuit huis moeten werken. „En toen dachten we: laten we onze klanten helpen, die het nu toch al zwaar hebben. Voor hen is het heel belangrijk dat de servers goed bereikbaar blijven.”

e-Quest rekent geen kosten voor de extra bandbreedte, benadrukt De Koning. „Het kost ons wel wat, in geld en werkzaamheden. Maar we hopen dat dit gebaar eraan bijdraagt dat meer bedrijven elkaar gaan helpen in deze tijd.” Rond 30 april bekijkt e-Quest of de gratis service verlengd wordt, of niet.

Huishoudens houden zelfde snelheid

De Helmondse automatiseerder is een van de grootste zakelijke aanbieders van it-diensten in De Peel. In Helmond beheert het ook glasvezelnetwerken voor particulieren onder de naam Breedband Helmond. Voor huishoudens is een snellere internetverbinding op dit moment niet nodig om de gebruikelijke activiteiten te kunnen blijven ondernemen, aldus De Koning.

BRON: ED.nlAlle berichten