Dit gebeurt er allemaal tijdens het Lucas Gasseljaar in Helmond

Dit gebeurt er allemaal tijdens het Lucas Gasseljaar in Helmond

Naast een grote tentoonstelling in Museum Helmond kent het Lucas Gasseljaar nog een reeks kleine projecten. Een selectie.

1. Stadswandeling met ‘audiotoer’. Wandelaars lopen een route aan de hand van een app op de mobiele telefoon. Via een koptelefoon horen zij een verhalenverteller. Speciaal opgenomen geluiden roepen onderweg de sfeer uit de zestiende eeuw op. Vanaf 10 maart, kaartjes te koop in Museum Helmond.

2. Stadswandeling met boekje. Uitgebracht door Heemkundekring Helmont, route langs locaties die een rol speelden in het leven van Gassel. Langs de route zijn tijdelijk winkeletalages en ‘kijkkisten’ ingericht die thema’s rondom Gassel verbeelden.

3. Fotofestival Goeikes. Dertien fotografen hebben beelden gemaakt geïnspireerd op Gassel. Van 3 april tot en met 31 mei op verschillende plekken in het centrum te bewonderen. Er komt ook een boek uit.

4. Graffiti. Kunstenaars Soaq One uit Helmond, Shamisa Debroey uit Antwerpen en Kool Koor uit Brussel maken een drieluik. Met spuitbus creëren zij een hedendaags landschap, publiek mag meekijken. Plaats en datum nog onbekend.

5. Moderne kunst. In de Cacaofabriek tonen 22 kunstenaars en een duo uit Nederland en België eigen werk dat is geïnspireerd op het werk van Gassel. Te zien van 17 mei tot en met 5 juli.

6. Arrangement voor toeristen. Walkingdinner.com biedt voor 119,95 euro een bezoek aan Museum Helmond, een overnachting in hotel Westende, voorafje bij Roka, hoofdgerecht bij De Rozario en dessert bij 33 Good Food. De maaltijden zijn gebaseerd op landschappen van Gassel. Voor mensen uit de regio komt een arrangement zonder overnachting.

7. Muziek in De Fonkel. Symfonieorkest Helmond-Venray geeft op 29 maart een concert met liederen die thematisch aansluiten op het werk van Gassel in Wijkhuis De Fonkel.

8. Lambertusconcerten. Op 8 maart met muziek uit de zestiende eeuw in het Kasteel, in het weekend van 5, 6 en 7 juni met een orgelconcert en een kerkdienst in de Lambertuskerk met muziek uit de tijd van Gassel.

Bron: ED.nlAlle berichten