Daan Mikkers de nieuwe jeugdburgemeester van Helmond

Helmond: Na afloop glundert hij van oor tot oor: Daan Mikkers werd afgelopen dinsdagavond in de raadszaal in Boscotonde officieel benoemd tot jeugdburgemeester van de Gemeente Helmond. Hierbij werd afscheid genomen van Pauline Ackermans, die het voorgaande jaar de jeugdburgemeester van Helmond mocht zijn.
.

Een jeudgburgemeester is een schakel tussen de jeugd en de politiek. Daan wil zich dan ook gaan inzetten voor de jongeren wensen, maar ook zeker de problemen waar jongeren tegen aanlopen. Een voorbeeld? ‘’Voor mij is verkeersveiligheid een belangrijk punt. Soms fiets ik ergens en denk ik bij mezelf: ‘’Hier hadden ze wel een extra stoplicht of bordje neer mogen zetten’’. Sommige punten kunnen nog best een stukje veiliger,’’ vertelt hij. Of hij het spannend vind? ‘’Ik vind het niet spannend, maar ik vind het wel een eer en ook erg bijzonder dat ik dit mag gaan doen’’.

Daan heeft voorheen in de jeugdgemeenteraad gezeten als raadslid dus hij is geen onbekende in de Helmondse (jongeren)politiek. Tijdens de benoeming werd ook afscheid genomen van jeugdburgemeester Pauline Ackermans. Pauline was de eerste jeugdburgemeester van Helmond. Helemaal weg uit de politiek is Pauline niet, want ze is benoemd tot jeugdgemeenteraadslid, samen met nog 4 andere. Weekkrant de Loop wenst de jeugdburgemeester én de jeugdgemeenteraad veel succes!

Bron: de LoopAlle berichten