Anna Bosker (11) eerste junior stadskunstenaar in Helmond

Anna Bosker gaat aan de slag als junior stadskunstenaar in Helmond. © Anna Bosker

Anna Bosker (11) wordt de eerste Helmondse junior stadskunstenaar. Met haar project ‘Natuurlijk, Helmond’ wil ze laten zien hoe mooi de natuur in Helmond kan zijn. 

De junior stadskunstenaar is een initiatief van stadskunstenaar Tahné Kleijn. Die riep creatieve jongeren op zich te melden. Uit negen inzenders heeft de jury, bestaande uit Lava Hijzelaar (winnares Jacques Vriens Cultuurprijs 2018), Hajar Yagkoubi (VN Jongerenvertegenwoordig) en Tahné Kleijn, Anna Bosker gekozen als junior stadskunstenaar. Anna Bosker zit op OBS Brandevoort en wil daarna naar SintLucas, vakschool voor creatief talent.

De junior loopt in februari mee met stadskunstenaar Tahné Kleijn. In maart neemt Anna Bosker het stokje over. Ze gaat dan onder begeleiding werken aan haar project ‘Natuurlijk, Helmond’. Aan het eind van de maand sluit ze haar junior stadskunstenaarschap af met een presentatie.

Het plan van Anna Bosker.

Het plan van Anna Bosker. © Anna Bosker

De juryleden waren erg onder de indruk van Boskers plan ‘Natuurlijk, Helmond’. Volgens hen past het bij de doelstelling om als stadskunstenaar de stad en haar inwoners te verbinden. ‘Daarnaast sluit het mooi aan op de opening van de ode aan Lucas Gassel, een middeleeuwse landschapsschilder die in maart voor het eerst in een overzichtstentoonstelling te zien zal zijn’, stellen zij verder.

Daarnaast heeft Anna Bosker in haar ‘solliciatie’ aangegeven dat ze jongeren wil laten zien dat alles kunst kan zijn. ‘Art is everywhere’ is haar motto. Met haar project gaat ze kijken hoe ze kunst kan maken voor een zo jong mogelijk publiek.

BRON: ED.nl



Alle berichten